Foto portada: ciutadans vinculats al centre social, a les portes dels jutjats. Autor: J.d.A.

El judici de l’Obrera, vist per a sentència

  • Cajamar exigeix el desallotjament del casal social de l’avinguda de Barberà.
  • Les defenses apel·len a l’ús social d’un local que va estar-se molts anys buit. 

El judici del casal social l’Obrera queda ara en mans de la jutge. Aquest matí les dues parts enfrontades i dos dels quatre testimonis han declarat davant la magistrada.

L’entitat bancària Cajamar ha presentat nombrosos recursos fiscals per desallotjar el casal social L’obrera, ocupat des del Primer de maig de 2015 (més info: ‘La manifestació del Primer de maig acaba amb una ocupació‘). Aquest matí el judici ha començat una mica més tard del que estava previst, ja que la premsa i el públic han hagut de travessar alguns obstacles per poder assistir al plet; al final, només hi ha tingut accés la premsa.

Què diu Cajamar?

Per la seva banda, els demandants demanen que es desocupi la seva propietat perquè “encara que sí que és cert que mantenen una actitud pacífica i hi cultiven activitats socioculturals, això no és motiu per permetre’ls un lloguer gratuït”.

Què diu el CSA L’Obrera?

Per contra, una dels defenses dels acusats afirma que “quan van presentar la denúncia ja feia més d’un any que havien ocupat l’espai, per tant, se’ls havia caducat el termini i van perdre el dret d’exigir aquesta retirada”. Altrament, un dels altres advocats dels acusats, Raúl García Barroso, exposa que, “per una banda, el desallotjament de l’Obrera suposaria la violació d’un dels drets fonamentals, el dret a la propietat, i també del dret a la cultura. Per altra banda, també explica que els poders públics estan obligats a protegir aquest tipus de drets”.

Un moment de la concentració, aquest matí. Autor: J.d.A.
Un moment de la concentració, aquest matí. Autor: J.d.A.

Per acabar l’acte, la jutgessa ha demanat la intervenció de dos testimonis, a qui el mateix lletrat García Barroso li ha plantejat unes preguntes. Carme Farré, una veïna del barri, afirma que “a l’igual que la resta de veïns, està molt contenta amb la col·laboració de l’Obrera, ja que han transformat un local buit i completament abandonat des de feia vuit anys amb un local nou, social, educatiu i d’oci que, al cap i a la fi, enriqueix la ciutat”.

Concentració a les portes dels jutjats

Mig centenar de persones s’han concentrat a les portes dels jutjats per donar suport als acusats. Entre els concentrats, representants de la Crida per Sabadell com la regidora d’Habitatge, Glòria Rubio.

Foto portada: ciutadans vinculats al centre social, a les portes dels jutjats. Autor: J.d.A.