Jordi Ros

El sabadellenc Jordi Ros seguirà a la presó

La sala penal de l’Audiència Nacional ha confirmat la presó provisional per al sabadellenc Jordi Ros i el perpetuenc Ferran Jolis, dos dels set membres dels CDR investigats per pertinença a organització terrorista entre altres delictes de resultes de l’Operació Judes del 23 de setembre. 

Segons el tribunal, tant Ros com Jolis van reconèixer en la seva declaració judicial i també a la Guàrdia Civil els fets i van tenir accés a la informació de les diligències de la investigació, segons avança Europa Press. Així consta en les dues interlocutòries en les quals la secció segona de la sala penal avala la decisió del magistrat Manuel Díaz Castejón. Ros i Jolis van ser els únics detinguts que van contestar totes les preguntes de l’acusació i el jutge, a més de les seves defenses. Són també els dos únics detinguts que van tenir advocat d’ofici, i no del col·lectiu Alerta Solidària. Ni Ros ni Jolis van efectuar “formal ni expressa objecció, queixa o protesta en quant a la privació d’informació referida a la seva detenció”. S’ha d’entendre, diu l’Audiència Nacional, que Ros va tenir “coneixement dels fets” pels quals se’ls investiga “arran de la informació del sumari que es va realitzar en seu policial”.
El seu cas és diferent al dels altres cinc detinguts, entre ells el sabadellenc Xavi Duch. Les interlocutòries de presó van ser anul·lades i s’ha repetit la vista de declaració aquest dimecres perquè no van tenir accés a “informació essencial” de la causa. A hores d’ara s’espera resolució.

Foto portada: Jordi Ros, declarant a l’Audiència Nacional.