Residència

La fiscalia investiga a nivell penal cinc residències i obre un procediment per desatenció

La fiscalia manté obertes 32 diligències penals a Catalunya, cinc d’elles al partit judicial de Sabadell, per la gestió de la Covid-19 en residències, sobretot de gent gran. A més hi ha 24 residències de la zona sota seguiment judicial. La fiscalia ha posat la lupa per garantir la protecció dels drets, però en aquests casos no hi ha investigació penal. Sí hi ha ja dos casos oberts, un d’ells per presumpta desatenció i falta de tractament.

La majoria són diligències obertes per la fiscalia per investigar residències. Però algunes responen a denúncies presentades per familiars de diferents centres, per una agrupació d’afectats o arran d’una comunicació rebuda per part de l’Agrupació Professional Catalana de Directors de Centres i Serveis d’Atenció a la Dependència.

A la fiscalia de Sabadell, que inclou tot el seu partit judicial, hi ha cinc diligències penals oberts a instàncies del ministeri públic. I a nivell civil, s’està fent seguiment de 24 geriàtrics del partit judicial de Sabadell. La fiscalia de zona se situa entre les més actives d’Espanya en quant a la investigació, i fiscalització o seguiment, de les residències, ja que per exemple se segueixen el doble de casos que la fiscalia de Terrassa o el triple que la fiscalia de Granollers.

Comerç AMIC
Comerç AMIC

A banda de les investigacions obertes per la fiscalia, a Sabadell ja hi ha dos procediments judicials oberts. És a dir, han cobert etapes i s’ha obert procediment per un presumpte delicte o falta. Un d’ells és per desatenció i falta de tractament. No s’ha facilitat el nom de la residència ni el municipi. Cal recordar que el partit judicial de Sabadell està format per una desena de municipis.

Foto portada: una residència al carrer Sant Joan, al Centre, que ara gestiona al Parc Taulí. Autor: J.d.A.