Helena Jubany

La UES, a disposició per col·laborar amb la justícia si es reobrís el cas Jubany

L’emissió d’un doble programa Crims dedicat a l’homicidi de la jove bibliotecària Helena Jubany ha posat el crim de nou d’actualitat. El seu entorn intenta que es pugui reobrir el cas i han posat en marxa diverses iniciatives per aconseguir-ho. Així mateix, el fet que tant Jubany com els investigats fossin socis de la UES han situat aquesta entitat en el primer pla. 

No són poques les interpel·lacions que han rebut els comptes de la Unió Excursionista de Sabadell a les xarxes socials en les darreres setmanes. I no totes agradables. Sigui com sigui, ara l’entitat s’ha posicionat per primer cop aquest dijous sobre el cas Jubany després que torni a saltar a la palestra.

La UES ja va col·laborar en el seu moment en la investigació, a començaments dels anys 2000. El cas però es va arxivar l’any 2005 després del suïcidi de la principal investigada, Montse Careta, a la presó de Wad-Ras. Si es reobre el cas ho tornarà a fer ara, insisteixen des de l’entitat excursionista, de la que eren sòcies tant Jubany com Careta. I també l’advocat Santi Laiglesia, parella de Careta en aquell moment, investigat en el seu moment i sobre qui giren les ombres del cas segons la investigació que va fer en el seu moment la Policia Nacional. 

“Ens posicionem al costat de les víctimes”

La Unió Excursionista manté que “ens posicionem al costat de les víctimes i el seu entorn més proper” i els envien el seu “caliu i “escalf”. Així mateix desitgen que el cas es resolgui tan aviat com sigui possible. D’altra banda, es posen a disposició dels mitjans per atendre’ls si el tracta que es fa de la història és “sensible i curós” i sempre que es respecti la presumpció d’innocència. Sobre els comentaris que està rebent la UES a les xarxes asseguren que no entraran en disputes perquè “no aporta res entrar en aquest joc”.

Crida per resoldre l’enigma d’Helena Jubany, assassinada fa 18 anys

Foto portada: Jubany.