Foto portada: la Guàrdia Civil, en un registre el passat 23 de setembre. Autor: David B.

L’entorn dels detinguts de l’Operació Judes demana “l’arxivament” del cas

Les nou persones vinculades als Comitès de Defensa de la República que van ser detingudes el passat 23 de setembre i que han estat posades en llibertat sota fiança lamenten en un comunicat conjunt que “continuen” essent “represaliades” pel seu “posicionament polític” perquè tot i que ja no estan a la presó continuen “pendents d’unes acusacions molt greus”.

“No pararem fins l’arxivament de la causa” adverteix el comunicat on també participa el Grup de suport, que també reclama “la dissolució de l’Audiència Nacional, hereva directa del Tribunal d’Orden Público franquista” i “la fi del règim FIES i de l’aïllament dins de la presó”. El comunicat acaba agraint la “solidaritat de base” que s’ha manifestat “omplint carrers i caixes de solidaritat”.

“Tot i que les nostres companyes siguin a casa amb les seves familiars i amigues, continuen sent represaliades pel seu posicionament polític en favor del dret a l’autodeterminació i la seva participació en les mobilitzacions”, indica el text. “La impossibilitat de programar a llarg termini, d’idear plans de futur i de tenir els moviments limitats, són altres cares d’aquesta repressió”, afegeix el document.

“Ens reafirmem en que es tracta d’una operació política articulada des del poder policial i judicial que respon a la necessitat del règim del 78 de fer front a aquelles que posen en qüestió la vulneració de drets constants que s’hi pateixen”, afirma el comunicat. Afegeixen que l’objectiu és “dins la causa general contra l’independentisme, criminalitzar les respostes populars front les lògiques d’Estat, aquelles lògiques que no permeten cap dissidència en la defensa dels drets nacionals i socials”.

Quatre sabadellencs

Cal recordar que de les 9 persones investigades pel cas 23-S, o Operació Judes, quatre resideixen a Sabadell. Així David Budria i Clara Borrego van ser retinguts a casa seva el 23 de setembre i interrogats però no detinguts, mentre que Xavi Duch i Jordi Ros van ser detinguts i empresonats. Duch va sortir de la presó abans de nadal i Ros ho va fer el passat divendres. En tots els casos, segueixen investigats.

Foto portada: la Guàrdia Civil, en un registre el passat 23 de setembre. Autor: David B.