Detingut Hells Angels. Autor: David B.

Mossos: els ‘Hells Angels’ van assassinar un moter rival per mantenir el seu estatus

Els Mossos d’Esquadra involucren tres membres de la secció Nomads dels Hells Angels (Àngels de l’infern) de Sabadell detinguts el passat dimecres en un homicidi el passat mes de setembre a Castellar del Vallès. A més, la investigació ha fet aflorir connexions amb la venda de droga. 

El presumpte homicidi es remunta al 24 de setembre de 2017 de camí a una concentració de motoristes que es va fer a Castellar del Vallès. En un punt de la Gran Via de Sabadell dos integrants del grup de motoristes Renegados es van  creuar amb un membre dels Hells Angels, que els va començar a increpar i a entorpir la circulació.

Finalment els motoristes es van aturar en un polígon industrial de Castellar. Un cop sota la moto, el Hells Angels va començar a increpar i amenaçar els altres amb una navalla. Es va iniciar una baralla entre un dels membres dels Renegados i el dels Hells Angels. L’altre membre dels Renegados va marxar del lloc. Segons informa la policia catalana, llavors dos membres dels Hells Angels van aparéixer i els tres membres d’aquesta banda van agredir la víctima amb objectes contundents. Quan va quedar inconscient al terra, van marxar després d’apropiar-se de la seva armilla del club Renegados. Segons la policia, aquest és un gest simbòlic, ja que quedar-se amb una armilla representa una mena de trofeu.
La víctima va ser ingressada a l’hospital Parc Taulí, amb diverses contusions al cos i al cap. Va morir el 9 de desembre a l’hospital de Granollers. El passat dimecres van ser detinguts els tres membres dels Hells Angels implicats en la baralla. Se’ls acusa d’homicidi. En el registre que es va fer al local de la banda al barri de Can Feu, van trobar les peces de roba i els cascs que portaven els investigats en el moment dels fets i un bat de beisbol. La hipòtesia és que l’agressió podria ser una de les accions violentes que els Hells Angels fan per mantenir el seu estatus preeminent davant la resta de clubs motoristes i mantenir el control de les seves activitats.

Compra i venda de drogues

A més, la investigació policial va fer surar un entramat de tràfic de marihuana. En aquesta línia, es van practicar una quinzena més de detencions. Segons la policia, posaven en contracte proveïdors i compradors en la compra i venda de marihuana bàsicament a la comarca del Baix Llobregat. Així es van fer una dotzena d’escorcolls a Barcelona, Sitges, Gavà, Vallirana, Riells i Viabrea, Castelldefels, Sant Boi de Llobregat, a part de a Sabadell. En els registres es van intervenir 600 plantes de marihuana, marihuana premsada, cocaïna, una arma de foc llarga i munició de diversos calibres.

A disposició dels jutjats

D’entre els arrestats, els tres acusats d’homicidi i dos més passaran a disposició del jutjat d’instrucció número 1 de Sabadell, que investiga la xarxa (més info: ‘Detingut un membre dels Àngels de l’infern‘).

Foto portada: un dels detinguts, a Sabadell. Autor: David B.