Un dels detinguts, sortint dels jutjats. Autor: ACN.

Processats tres dels nou detinguts per la violació múltiple

El magistrat del jutjat d’instrucció número 2 de Sabadell ha dictat la interlocutòria de processament contra tres dels nou detinguts per l’agressió sexual a una dona el 3 de febrer del 2019 al barri de Can Feu de la ciutat. Després de les declaracions de la víctima, els reconeixements en roda, les proves d’ADN i altres diligències, acorda el processament d’un jove, actualment fugat, per dos delictes d’agressió sexual, un altre jove per un delicte d’agressió sexual, i un tercer com a cooperador necessari o còmplice.

Als dos últims els manté en presó preventiva sense fiança, i manté les ordres internacional i europea de detenció per a l’investigat que abans que es confirmés el seu positiu en ADN i en no ser reconegut per la víctima va fugir. En l’escrit, de 15 pàgines, el magistrat reclama als processats 30.000 euros de fiança per a la responsabilitat civil, i aixeca les mesures cautelars dels sis homes que, després de les múltiples diligències practicades, no són processats en no trobar-se indicis de criminalitat contra ells. El magistrat continua dirigint les diligències per identificar el propietari d’una mostra d’ADN corresponent a un autor material de l’agressió.

Foto portada: exterior de la nau de l'agressió sexual múltiple a Sabadell, aquest matí. Autor: David B.
Exterior de la nau on van ser detinguts els investigats. Autor: David B.

De fet, els Mossos d’Esquadra estan sobre la pista d’aquest tercer home per la seva presumpta relació amb la violació múltiple, segons ha pogut saber l’ACN. Seria el desè sospitós per aquells fets de principis de febrer de 2019, quan un grup de nois va assaltar una noia de 18 anys i la va violar a l’antiga seu d’una sucursal bancària abandonada del centre de la ciutat. Aquest seria el tercer autor material de la violació i una de les peces clau del cas.

La violació múltiple

Els fets es remunten a la matinada del 3 de febrer de 2019, quan un grup de nois va agredir sexualment una noia de Sabadell de 18 anys que havia sortit de festa pel centre de la ciutat. Un individu la va assaltar pel carrer, la va grapejar i penetrar amb el dit i se la va endur pel braç i mig atordida, a una nau abandonada de la carretera de Terrassa on vivien persones sense llar. En aquella nau hi havia almenys els tres processats, un altre dels detinguts i un cinquè no identificat. Aquests últims van discutir, en àrab, amb l’home que havia dut la noia a l’edifici.

Local de la carretera de Terrasa on es va produir la violació. Autor: M.Tornel.
Local de la carretera de Terrasa on es va produir la violació. Autor: M.Tornel.

A continuació, la van dur en un habitacle tancat amb una cortina i la van violar un darrere l’altre fins a tres homes. Finalment, sobre les 7 del matí la van fer sortir del local i allà va poder escapar i entrar en el cotxe d’uns desconeguts que la van dur a la Policia Municipal.

Declaracions, presó provisional i llibertat amb càrrecs

Aquell mateix matí, la Policia Municipal va poder detenir sis nois, acusats d’haver participat en la violació múltiple. L’endemà, els Mossos van detenir el setè sospitós i dos dies més tard queia el vuitè home. A finals de febrer, els Mossos van poder detenir el novè sospitós. Després de prestar declaració, el jutge va ordenar l’ingrés a presó d’un dels detinguts, que seria un dels tres autors materials de la violació, mentre que els altres vuit van quedar en llibertat amb càrrecs.

La fuga

Tot i això, la investigació posterior hauria demostrat que un d’aquests vuit homes podria ser el segon autor material de la violació. El jove va aprofitar la seva situació de llibertat i va fugir, per la qual cosa es va dictar una ordre de detenció internacional per tal d’intentar capturar-lo. L’home continua fugit.

Qui tampoc ha estat capturat és el tercer autor material de la violació. La víctima en tot moment va parlar de tres homes, però fins al moment la investigació només n’havia pogut demostrar dos. Ara s’ha sabut que els Mossos d’Esquadra estan sobre la pista d’un desè home, que podria ser el tercer violador.

Foto portada: un dels detinguts, quan va quedar en llibertat provisional. Autor: ACN.