Jordi Ros

Admeten a tràmit la querella contra la Guàrdia Civil de Jordi Ros, detingut el 23-S

El jutjat d’instrucció de Sabadell ha admès a tràmit una denúncia de Jordi Ros, un dels detinguts en l’operació Judes, contra la Guàrdia Civil per coaccions, amenaces, irregularitats en els escorcolls al seu domicili i per haver-li impossibilitat en primera instància la possibilitat de triar advocat defensor.

Segons informa Alerta Solidària, el jutjat ha acordat diverses diligències d’investigació, entre les quals un requeriment a la Guàrdia Civil per tal que identifiqui a tots els agents que van participar en els tres escorcolls i que una vegada identificat se’ls prengui declaració com a investigats. A més, el magistrat també acorda la declaració de la Lletrada de l’Administració de Justícia del Jutjat de Sabadell que estava present en els tres escorcolls i que va aixecar les actes d’aquests.

A través d’un comunicat, des d’Alerta Solidària valoren positivament l’admissió a tràmit de la querella, tot subratllant que es va tractar d’una “operació repressiva que perseguia criminalitzar, atemorir i desmobilitzar a l’independentisme popular”. “El camí judicial en la lluita contra la impunitat dels cossos repressius de l’estat tot just comença ara”, afegeixen en el text, tot agraint les mostres de suport que han rebut els encausats i instant a “la solidaritat” i la “mobilització popular” com a vies per “doblegar la repressió de l’Estat”.

Foto portada: Ros, declarant a l’Audiència Nacional.