Imatge de l'accés als jutjats de Sabadell el 25 de novembre de 2019. (Horitzontal)

Treballadors, jutges i fiscals tornen a denunciar temperatures extremes a l’interior dels jutjats

El sindicat CC.OO i les associacions de jutges i fiscals CSIF i STAJ han denunciat “l’extrema situació” en què es troben els magistrats i lletrats que treballen als jutjats de Sabadell, i també de Gavà. Asseguren que en els darrers dies s’han arribat a superar els 33 graus de temperatura provocant episodis “d’estrès tèrmic” entre els professionals i els usuaris.

L’edifici de Sabadell està pendent d’una reforma del sistema de climatització que s’ha endarrerit a causa de la Covid-19. Segons el TSJC, s’ha hagut d’aturar part de l’activitat.

Els sindicats lamenten que un any més les dependències judicials estiguin suportant elevades temperatures en alguns dels seus espais. Asseguren que s’estan superant els 27 graus que marca la Llei de Prevenció de Riscos Laborals i que en alguns moments s’han assolit els 33 graus.

“Aquesta situació es repeteix cada estiu i provoca episodis d’estrès tèrmic entre els professionals i els usuaris”, indiquen.

En aquesta línia consideren que “és insostenible” per a la salut laboral dels treballadors i remarquen que el sistema de refrigeració és deficient en diversos edificis judicials d’arreu de Catalunya. “Posem de manifest la precarietat en què moltes vegades es treballa dins de l’Administració de Justícia”, remarquen.

L’edifici està pendent d’una reforma del sistema de climatització que no acaba d’arribar. Els treballs haurien d’haver començat aquest estiu per finalitzar la primavera de 2022, però segons fonts del departament Justícia, s’han endarrerit a causa de la Covid-19. “L’adjudicació de les obres va anar més tard i es va fer el 22 de juny”, detallen. La previsió és que comencin en breu, però en qualsevol cas el problema no estarà resolt a curt termini. Aquest projecte disposa d’un finançament de 3,3 milions.

Foto portada: l’accés als jutjats de Sabadell el 25 de novembre de 2019. Autor: ACN.