Detencions

El jutge envia a presó els set CDR acusats de terrorisme
El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón ha ordenat l’ingrés a presó provisional pels set membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) que han passat aquest dijous a disposició judicial. Entre els detinguts, hi ha dos sabadellencs: Xavi D. i Jordi R. 

El jutge García Castellón ha estimat així la petició del tinent fiscal de l’Audiència Nacional, Miguel Ángel Carballo, que havia sol·licitat l’ingrés a presó davant la “gravetat” de les penes dels delictes pels quals se’ls investiga i el risc de que poguessin “materialitzar” les conductes que planejaven, així com la destrucció de proves.

Les set persones ara en presó preventiva van ser detingudes el passat dilluns en un operatiu policial de la Guàrdia Civil. És l’anomenada Operació Judes. Es van detenir nou persones, quatre a Sabadell, malgrat que dues van ser deixades en llibertat aquella mateixa tarda, amb càrrecs.

Quins delictes se’ls imputa?

Els set detinguts estan sent investigats per pertinença a organització terrorista, fabricació i tinença d’explosius i conspiració per a causar estralls.

Secret de sumari

García Castellón acusa els set investigats d’integrar un nou grup terrorista denominat ERT (Equips de Resposta Tàctica), amb una organització jerarquitzada per instaurar la República catalana, si cal amb vies violentes, segons fonts de l’Audiència Nacional. Cal preveure de les interlocutòries que s’individualitzaran les conductes de cadascun dels set detinguts, així com també el rol que tenien a la suposada nova estructura. No obstant, la investigació segueix sota secret de sumari.

Foto portada: la Guàrdia Civil, el passat dilluns, a les portes del domicili d’un dels detinguts. Autor: David B.