Pla general, extret de senyal institucional, de Jordi Cuixart durant l'últim torn de paraula al Tribunal Suprem, el 12 de juny de 2019 (horitzontal)

Permís per a Cuixart amb la fiscalia en contra

El jutjat de vigilància penitenciària número 5 de Catalunya ha autoritzat el permís de 72 hores per a Jordi Cuixart aprovat per la Junta de Tractament de Lledoners en un escrit en què rebat els arguments contraris a aquesta sortida de tres dies que havia esgrimit la fiscalia.

Entre les seves raons, el ministeri públic remarcava que Cuixart no mostrava “penediment”, però la jutgessa li replica que la normativa penitenciària no imposa al condemnat l’obligació de “penedir-se ni de declarar-se culpable”. A més, afegeix que no es pot pretendre que Cuixart faci un programa específic “per canviar la seva ideologia política” i emmarca l’expressió ‘ho tornarem a fer’ en “una expressió d’un pensament ideològic/polític”.

Foto portada: pla general, extret de senyal institucional, de Jordi Cuixart durant l’últim torn de paraula al Tribunal Suprem, el 12 de juny de 2019 (horitzontal)