Foto portada: Forcadell, sortint de la presó. Autor: @carmeforcadell via Twitter.

El Suprem revoca els permisos atorgats per la presó de Mas d’Enric a Forcadell

El Tribunal Suprem decidirà sobre l’aplicació del 100.2 als presos independentistes i ha revocat el que va atorgar la junta de tractament de Mas d’Enric a l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell.

També estableix que els recursos del fiscal suspendran automàticament els permisos. Així ho ha decidit el propi alt tribunal, que estableix que ha de ser el tribunal que va emetre la sentència de l’1-O el que ha de resoldre els recursos. Pel que fa al de Forcadell, s’hi ha pronunciat després que el jutjat de vigilància penitenciària de Lleida obrís la porta a enviar la qüestió al Suprem, que ara li denega el 100.2 per falta de justificació. A més, avisa que el 100.2 no pot “amagar excarceracions pròpies del tercer grau”.

Forcadell: “d’aquest tribunal no espero justícia, sé que és venjança”

L’expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha assegurat que no està sorpresa per la decisió del Tribunal Suprem de revocar el 100.2 que li va concedir la presó de Mas d’Enric.

“La competència sobre el 100.2 és de l’Audiència provincial, però el Suprem l’assumeix per poder revocar-me’l. No em sorprèn, d’aquest tribunal no espero justícia, sé que és venjança”, ha afirmat a través del seu compte de Twitter.

El Suprem també ha obert la porta aquest dijous a suspendre el 100.2 a la resta d’independentistes presos. L’alt tribunal s’ha pronunciat després que el jutjat de vigilància penitenciària de Lleida traslladés aquesta qüestió al Suprem.

El pronunciament arriba quan la situació dels independentistes presos ja ha canviat. Des de la setmana passada ja han superat el 100.2 i estan en tercer grau. A més, Forcadell va ser traslladada el 15 de juny de la presó de Mas d’Enric a la presó de dones de Barcelona Wad- Ras, que és qui li ha concedit el tercer grau.

Fins ara la fiscalia podia recórrer la decisió de les juntes de tractament de concedir el tercer grau i encara no s’havia pronunciat sobre aquesta qüestió. Ara caldrà veure si l’escenari canvia amb la decisió d’avui del Suprem.

Foto portada: Forcadell, sortint de la presó de Mas d’Enric, el primer dia. Autor: @carmeforcadell via Twitter.