Foto: M.Tornel.

Instal·laran sis aparells per controlar el soroll de l’Aeroport

La Generalitat instal·larà properament sis sonòmetres a l’entorn de l’aeroport de Sabadell per fer seguiment de l’impacte acústic que té la instal·lació en el seu entorn. L’acord s’ha pres a la Comissió de seguiment, de la que formen part la Generalitat, els ajuntaments de Sabadell, Barberà, Badia i Sant Quirze i el gestor de la infraestructura, AENA. 

Ara per ara, Aeroports de Catalunya ha licitat la instal·lació dels sis aparells, que podran registrar de forma continuada l’activitat de l’aeroport. El govern català ha consensuat la instal·lació de cada un dels aparells en diverses sessions i seran ubicats a sis punts dels termes municipals de Barberà, Sant Quirze i Badia. El pressupost de l’operació és de 55.000 euros i els treballs tenen una durada prevista d’un any.

La Generalitat té un centre de monitoratge del soroll i meteorologia dels aeròdroms de la Cerdanya, Igualada-Òdena i l’heliport de Tírvia, a Lleida. Ara s’integraran els de Lleida-Alguaire, Andorra-La Seu i l’heliport de Tremp, i la informació que surti del seguiment de l’activitat de l’aeroport de Sabadell, que gestiona AENA.

Foto portada: una avioneta, a l’Aeroport. Autor: M.Tornel.