Foto portada: l'alcalde de Sabadell, l'alcalde de Barberà i l'alcaldessa de Badia, aquest divendres. Foto: Ajuntament de Barberà.

Les obres del nou col·lector d’aigües entre Sabadell i Barberà començaran a inicis del 2019

S’acosta el principi del final d’un maldecap: el del col·lector del Torrent de Can Gorgs, que afecta especialment a Sabadell al barri de Campoamor en casos de pluges intenses. 

La magnitud del problema es va veure fa uns anys quan, després d’una tempesta estival, una part del barri de Campoamor va inundar-se d’aigua, especialment els baixos, els locals comercials i l’aparcament d’un conegut supermercat. Des de llavors es parla de canviar el col·lector de les aigües, ja que l’actual no té suficient capacitat per absorbir alts volums.
Aquest divendres s’ha fet un primer pas amb el conveni entre els ajuntaments de Barberà, Sabadell i Badia per fer realitat les obres. L’ajuntament de Sabadell pagarà el 55 per cent de les obres i el de Barberà ho farà en el 45 per cent restant. El pressupost és de 1,82 milions d’euros i els treballs han de començar a inicis de l’any 2019.

Amb el nou tram es desviarà part del cabal d’aigua i s’hauria d’evitar que hi hagi inundacions. L’obra és especialment important per a Barberà, i sobretot al barri de Can Gorgs, qui més ha patit els problemes d’inundacions, que com dèiem també han afectat Campoamor a Sabadell.

Foto portada: l’alcalde de Sabadell, l’alcalde de Barberà i l’alcaldessa de Badia, aquest divendres. Foto: Ajuntament de Barberà.