Ana del Frago

Al mes d’esclatar l’escàndol, Del Frago renuncia a encapçalar la llista del PSC

L’excaldessa de Barberà, Ana del Frango, renuncia a encapçalar la llista socialista al seu municipi el proper 26 de maig. Del Frago està sent investigada per una presumpta actuació irregular en la gestió de la ràdio municipal. 

El cas està encara sota secret de sumari, i poca cosa més se’n sap que una gestió amb presumptes irregularitats en la relació entre l’ajuntament de Barberà del Vallès i l’entitat que gestionava l’emissora, Amics de Ràdio Barberà. A més de Del Frago, s’investiga també la cap de gabinet del consistori o l’interventor municipal.

Després de ser detinguda el passat 19 de febrer i passar una nit en dependències policials, Del Frago va quedar l’endemà en llibertat amb cautelars, entre elles una fiança d’un milió d’euros en concepte de responsabilitat civil a repartir entre tres dels investigats, un cop va declarar davant el titular del jutjat de Cerdanyola que porta el cas.L’exacaldessa era la candidata socialista a l’alcaldia però en un comunicat fet públic aquest dijous ha anunciat que renuncia a la candidatura. Assegura que després de dies de reflexió personal ha decidit fer un “pas al costat per no perjudicar el projecte col·lectiu dels socialistes de Barberà”. En la mateixa missiva, l’exalcaldessa assegura que l’interès de la seva ciutat està per sobre de “personalismes”, i creu que cal algú amb “entusiasme i il·lusió per liderar la candidatura dels socialistes a Barberà”. Així mateix, agraeix les mostres de suport rebudes durant les darreres setmanes de família, amics, veïns i companys de partit.

El PSC de Barberà busca candidat

A falta de dos mesos i mig per les municipals, el PSC de Barberà busca candidat en un municipi que li ha estat tradicionalment favorable, malgrat que ara no hi governi per la suma de les esquerres.

Foto portada: Del Frago. Autor: cedida.