Foto portada: edifici d'oficines on està situada la seu de Conduent, a Barberà del Vallès.

Conduent anuncia el tancament del centre de Barberà i un ERO per acomiadar els seus 230 empleats

La multinacional nordamericana Conduent vol tancar el seu centre de treball de Barberà i acomiadar als 230 empleats que hi treballen. Així ho va comunicar la direcció de la companyia al Comitè d’Empresa en una reunió que ambdues parts van mantenir dilluns 29 de gener, segons han apuntat fonts sindicals.

L’empresa argumenta “motius econòmics i productius derivats dels elevats costos laborals que hi ha a l’Estat espanyol”. Per tot plegat ha presentat un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que afecta la totalitat de la plantilla. Els representants dels treballadors afirmen que l’objectiu és deslocalitzar l’activitat que es duu a terme a Barberà per fer-la a altres països més rentables com Romania o Polònia. Tanmateix, indiquen, la companyia manté els seus objectius estratègics a la filial de Madrid.

La plantilla es va reunir en assemblea el mateix dilluns després de la comunicació oficial de la direcció de l’empresa i ha manifestat el seu rebuig total a la decisió. “No acceptem que s’hagi pres aquesta decisió tan traumàtica sense haver valorat d’altres opcions que donessin la possibilitat de fer viable l’activitat del centre”, han explicat fonts d’UGT a Conduent.
En aquest sentit han lamentat la situació i han dit que els empleats no comprenen que ha dut l’empresa a prendre aquesta determinació. Alhora han apuntat que han fet arribar un comunicat al CEO de Conduent a Estats Units per exposar-li el seu neguit i plantejar altres alternatives com “minimitzar les infraestructures de Barcelona o poder treballar a distància si fos necessari”.

Els representants sindicals han exposat que el tancament no seria imminent, tot i que asseguren que per ara no tenen cap calendari sobre la taula. El 15 de febrer se celebrarà una nova reunió entre els representants dels treballadors i la direcció. “Depenent de com vagi la trobada el Comitè prendrà les mesures que siguin necessàries”, afirmen.

230 treballadors

Conduent presta serveis de finances i recursos humans a nivell internacional a empreses com Michelin, Firmenich, Atos, General Electric, Hertz i General Motors, entre moltes d’altres. La plantilla està integrada per 230 empleats de diferents nacionalitats i procedències.

Foto portada: edifici d’oficines on està situada la seu de Conduent, a Barberà del Vallès.