Foto portada: el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez. Autor: ACN.

Castellar (PSC) exigeix l’alliberament “immediat” dels presos polítics i una sortida “dialogada”

El ple de Castellar del Vallès ha exigit la posada en llibertat “immediata” de les preses i presos polítics, i que es reuneixin “les condicions que possibilitin el retorn de les persones exiliades, per facilitar una sortida dialogada i política al conflicte existent”.

En una declaració institucional que ha fet pública l’alcalde del municipi, Ignasi Giménez (PSC) i que ha comptat amb el suport de Som de Castellar-PSC, ERC, Decidim i PDeCAT, el batlle ha defensat la sobirania de les institucions catalanes i ha denunciat “la intolerable situació de judicialització de la política que afecta a tota la societat civil, les institucions i els debats parlamentaris”. Així mateix, i d’acord amb el recent pronunciament de l’Alt Comissionat de Drets Humans de l’Organització de les Nacions Unides, l’executiu local ha instat l’Estat a “preservar els drets polítics i civils fonamentals de tots els diputats i diputades, així com dels representats de la societat civil i els membres del Govern”.
L’alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, ha llegit el text, consensuat per Som de Castellar-PSC, ERC, Decidim i PDeCAT, i ha manifestat que les recents decisions del Tribunal Suprem contra membres del Govern, de l’antiga mesa del Parlament, contra dirigents dels partits polítics independentistes i entitats de la societat civil organitzada, “representen una clara vulneració dels drets i les llibertats polítiques”.

“Exigim la fi de la judicialització de la política catalana i condemnem l’arbitrarietat i l’ús partidista amb què s’estan aplicant les lleis, tot pervertint la separació de poders que qualsevol Estat de dret digne, ha de garantir”, ha expressat el batlle.

En aquesta línia ha denunciat l’empresonament preventiu, per desproporcionat i injustificat, d’Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Raül Romeva, Jordi Turull i Josep Rull, i a l’exili forçós de Carles Puigdemont, Meritxell Serret, Toni Comín, Lluís Puig, Clara Ponsatí, Anna Gabriel i Marta Rovira.

El consistori ha aprofitat per fer una crida a tots els i les demòcrates, de Catalunya i de l’Estat, a defensar de forma pacífica, democràtica, massiva i transversal els drets civils i polítics.

Per altra banda, ha advertit que fins que no es restableixi un Govern en la plenitud de les seves funcions, l’Ajuntament de Castellar no participarà de cap acte amb assistència de càrrecs de l’Estat, ni aquests tampoc seran convidats a la vila.

Foto portada: Giménez, en una imatge d’arxiu. Autor: ACN.