Cines El Punt

Tanca per sempre l’únic cine de Cerdanyola: El Punt

Els cinemes El Punt de Cerdanyola ha tancat finalment les seves portes després de 75 anys. La previsió del seu tancament era fer-ho a finals d’abril, però a causa de la pandèmia provocada pel Covid-19, el seu tancament s’ha vist avançat. Durant tots aquests anys, el cinema ha anat passant de pares a fills, on s’ha anat millorant i ampliant el seu aforament fins convertir-lo en un total d’11 sales que l’han conformat fins al dia d’avui.

L’any 1944 es va obrir aquí el primer cinema que va rebre el nom de Kursaal, on els seus propietaris, en Pere Sallent i la Marina Renom, el van dotar amb un total de 500 butaques de fusta. Cap al 1960, el seu fill, Josep Sallent, juntament amb la seva dona, la Rosalía Puigcercós, van ampliar el cinema a un total de 2000 butaques i el van millorar considerablement. Finalment, el seu últim propietari i fill del Josep i la Rosalía, en Pere Sallent, va convertir el cinema en una multisala. Primer va ser de tres sales, després el va ampliar a vuit sales, i posteriorment el va convertir en un total d’11 sales, on també va canviar el seu nom a Cinemes El Punt.

“Nosaltres no fem les pel·lícules, no les fem ni bones ni dolentes. Una pel·lícula és bona si aconsegueix que l’espectador s’abandoni a la seva màgia i comenci a somiar. I un cinema és bo si aconsegueix que la puguis somiar encara més intensament. Ens agradaria haver fet una bona feina i que els vostres somnis aquí dins, hagin estat molt intensos. Fer-vos somiar ha estat un plaer i un honor, i en nom de tota la família, també dels que ja no hi són, us vull expressar el nostre profund agraïment per haver-nos fet confiança aquests 75 anys”, ha expressat a través d’un vídeo el seu propietari, Pere Sallent.

Així doncs, no tornaran a obrir les sales d’El Punt, l’únic cinema comercial que quedava a Cerdanyola del Vallès. Aquests cinemes havien aconseguit arrossegar públic de Cerdanyola, però també de tot el Vallès Occidental a causa de la seva política de fidelització. Sense anar més lluny, no eren pocs els sabadellencs que el visitaven.

En el seu lloc, al carrer de Santa Teresa de Cerdanyola, a prop de les vies de la Renfe, hi ha prevista la construcció de prop de 250 nous habitatges. La constructora Corp va arribar a un acord amb la família propietària dels cinemes per tirar endavant l’operació. No obstant, el projecte encara no està del tot definit.

Foto portada: l’entrada dels cinemes.