El Consell Comarcal aprova el full de ruta post-Covid per unanimitat

El ple del Consell Comarcal ha aprovat per unanimitat de tots els grups comarcals acceptar els acords i mesures del Pla reconstrucció del Vallès Occidental davant l’impacte de la pandèmia Covid-19 aprovats pel Consell d’Alcaldies en sessió el 17 de juny. Aquest pla serà el punt de partida per elaborar el Programa d’Actuació Comarcal 2020-2024.

Segons l’acord del plenari, es crearà una comissió comarcal de seguiment del Pla de reconstrucció amb l’objectiu d’analitzar l’evolució de l’impacte de la pandèmia COVID-19 a la comarca, impulsar les mesures conjuntes que es determinin prioritàries i identificar mecanismes i línies de col·laboració per a la seva execució i finançament.

El nou Programa d’Actuació Comarcal 2020-2024 ha iniciat el seus treballs tècnics en el sí de la institució des de totes les àrees del Consell. Properament s’iniciaran nous espais de participació política amb la voluntat que es pugui aprovar el proper mes de novembre, junt amb el Pressupost 2021.

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez apunta que “des del govern comarcal [PSC, Comuns i Junts] creiem fermament que aquest Pla de Reconstrucció ha de ser un punt de partida per a l’elaboració del PAC per tal de contribuir al seu desplegament. També, com a Consell haurem de redissenyar la nostra actuació en el nou escenari, no només de reconstrucció i reactivació econòmica sinó també en el marc de l’emergència climàtica i social, els preceptes dels ODS i una aposta per la responsabilitat social corporativa”.

Pla de reconstrucció del Vallès Occidental

El passat 17 de juny el Consell d’Alcaldies va aprovar el Pla reconstrucció del Vallès Occidental davant l’impacte de la pandèmia COVID-19 com a full de ruta pel conjunt de la comarca per donar resposta immediata a la situació de crisi i als seus efectes a nivell social, econòmic i mediambiental.  Un cop aprovat el document diferents entitats ja han manifestat la seva adhesió al Pla.

Aquest és el cas de les patronals CIESC, Cecot i PIMEC, la Cambra de Comerç de Sabadell i la Cambra de Comerç de Terrassa, els sindicats UGT i CCOO o Creu Roja. Els propers dies es poden produir més adhesions.

Document: 

Foto portada: camins propers a Torrebonica, entre Sabadell i Terrassa. Autor: J.d.A.