Alejandro Fernández, Cayetana Álvarez de Toledo i Josep Bou en una visita a la UAB, l'11 d'abril del 2019 (horitzontal)

Incidents a la UAB

Incidents a la UAB aquest dijous al migdia. Tot en el marc d’un acte de l’entitat S’ha acabat amb la presència de la cúpula catalana del PP, que s’ha encarat amb els estudiants que han intentat boicotejar l’acte. La candidata popular al 28-A envia els estudiants “a pensar, llegir i aprendre” a la biblioteca.

Els populars s’han enfrontat als manifestants que els barraven el pas, en un forcejament que ha provocat moments d’alta tensió fins que la comitiva ha aconseguit accedir a la sala. Instants abans de l’acte, Álvarez de Toledo ha acusat els manifestants de ser “mocosos totalitaris i senyorets reaccionaris”, tot assegurant que tenen la universitat “segrestada”. “Els exigim que se’n vagin a la biblioteca, a pensar, a llegir, i a aprendre que existeixen diferents opinions. Això és la democràcia”, ha afegit.
En declaracions posteriors, el president del PP, Pablo Casado, ha parlat de “kale borroka”, “gentussa separatista” i manté que es practica un “apartheid” contra la població catalana no separatista. Per la seva part, en una piulada el PSOE ha expressar el seu “absolut rebuig i repulsa” a la protesta perquè “la democràcia sempre és respecte i llibertat”. Els incidents a la UAB han marcat l’agenda política aquest divendres.

Foto portada: Alejandro Fernández, Cayetana Álvarez de Toledo i Josep Bou en la visita a la UAB. Autor: ACN.