Foto: ACN.

Invertiran 117 milions d’euros per millorar la seguretat en la R4 de Rodalies

Representants territorials del Vallès Occidental i el Bages es van reunir amb responsables de Renfe i Adif, en el marc de la comissió de seguiment de la línia R4 de Rodalies. Es farà una inversió de 117 milions d’euros en sistemes de seguretat ERTMS i de bloqueig automàtic a tota la línia.

La principal demanda que es va fer en la reunió va ser que el Pla de Rodalies 2019-2028 que estan preparant incorpori les inversions necessàries perquè la R4 sigui competitiva, augmentant la capacitat de transport. La trobada també va servir per conèixer en quin punt es troben les actuacions pendents d’executar. Segons Renfe i Adif, les obres previstes al tram entre Terrassa i Manresa, licitades i pendents d’adjudicació, permetran reforçar la seguretat de la línia i escurçar uns minuts el temps de trajecte fins a Terrassa per la possibilitat d’augmentar la velocitat dels trens. Es tracta d’una actuació de 117 milions d’euros, que consistirà en la implementació dels sistemes de seguretat ERTMS i de frenat automàtic a tota la línia entre Manresa i Sant Vicenç de Calders.

D’altra banda, a través del nou Pla de Rodalies, el Ministeri de Transports i Mobilitat preveu un doble nivell a Montcada, que permetrà que els trens de la línia R4 no s’hagin d’aturar i continuïn cap a Barcelona sense perdre temps. A més, l’accés a la capital catalana es plantejarà a través de la nova estació de la Sagrera. Aquestes dues mesures permetran escurçar uns minuts addicionals el temps de trajecte, la principal reivindicació feta des del territori.

Foto portada: un comboi de la R4 entrant al túnel de Sabadell Nord. Autor: ACN