Foto portada: els pares de Cuixart, a la casa familiar. Autor: ACN.

Omplen de roses la casa familiar de Jordi Cuixart coincidint amb els 100 dies del seu empresonament

Desenes de familiars i amics de Jordi Cuixart s’han apropat aquest dimecres a la casa familiar del líder sobiranista a Santa Perpètua, per entregar 100 roses grogues als seus pares i traslladar-los el seu “escalf i solidaritat”.

Es tracta d’una iniciativa impulsada pels amics i familiars de Cuixart que es duu a terme quan es compleixen 100 dies del seu empresonament a Soto del Real. La primera persona que ha pres part en aquesta acció ha estat ha estat Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural, que ha explicat que l’objectiu és donar suport a la família i “convertir una vergonya democràtica en un gest de generositat i tendresa”. Així mateix ha assenyalat que el dirigent independentista segueix “fort i amb ganes de sortir però alhora amb la voluntat de denunciar la vulneració de drets fonamentals que està patint ell, la resta d’empresonats polítics i per extensió molts catalans i catalanes”.

L’acció, ideada per la colla de tota la vida de Jordi Cuixart, ha arrencat a les nou del matí a la casa d’uns amics de la família molt a la vora del domicili dels Cuixart. Allà, un matrimoni que coneix al president d’Òmnium Cultural de tota la vida, ha guardat en un gerro de grans dimensions el centenar de flors grogues que al llarg de tot el dia diverses persones han anat portant als seus pares com a mostra de suport.
“Coincidint amb els 100 dies que és una data prou assenyalada, volíem fer alguna cosa senzilla i que més senzill que portar roses als seus pares”, ha explicat Joan Marc Flores, amic de la infància de Cuixart que ha detallat que cada flor va acompanyada “d’una targeta amb un missatge escrit a mà lligat al Jordi, ja siguin paraules d’un poema, mots que ell acostuma a fer servir en les seves cartes, o noms de persones”. Alguns d’aquests eren cultura, lluites compartides o Muriel. “Per ell la Muriel ho era tot”, ha explicat Flores amb un somriure.

Alegria i llàgrimes

Tot plegat s’ha fet sense que els pares de Cuixart en sabessin res, de forma que quan pocs minuts després de les nou del matí han picat al timbre s’han quedat perplexos: “No ens ho esperàvem, quina sorpresa tan gran”, ha expressat la seva mare mentre abraçava Marcel Mauri.

El matrimoni ha assegurat que era molt conscient que avui es complien 100 dies de l’empresonament del seu fill i amb llàgrimes als ulls ha agraït als ciutadans, amics i familiars que s’han anat apropant al llarg de tota la jornada per donar-los “ànims i ganes de seguir lluitant”.

L’exvicepresidenta del Parlament, Carme Forcadell, el periodista Vicent Partal o el diputat Rubén Wagensberg ha estat algunes de les personalitats que també s’han sumat a aquesta iniciativa on les bufandes, els llaços i els barrets de color groc no hi han faltat.

Foto portada: els pares de Cuixart, a la casa familiar. Autor: ACN.