Foto portada: dispositiu durant l'incendi. Foto: @uri_roca via Twitter.

91 evacuats per un incendi en un centre mèdic de Palau-solità i Plegamans

Un incendi aquest dissabte a la matinada en una clínica de Palau-solità i Plegamans (Vallès Occidental) ha obligat a desallotjar 91 persones, quatre de les quals han estat traslladades per inhalació de fum. Segons un comunicat del consistori, el foc a començat a les 0.30 hores en un quadre elèctric del Centre Mèdic Palacent, situat a l’avinguda de Catalunya, i el fum s’ha estès a les tres plantes del recinte i a la residència de gent gran Residencial Palau.

Fins al lloc s’han desplaçat 10 dotacions dels Bombers, vuit ambulàncies del SEM, efectius dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local. Els residents han estat traslladats a zona segura durant les tasques d’extinció, que s’han allargat fins a les 07.05 hores. El fum ha obligat a evacuar treballadors i residents a l’exterior, on han estat atesos pels serveis mèdics per avaluar el seu estat. Tres treballadors i una resident han estat traslladats a diversos hospitals però cap d’ells ha resultat ferit de gravetat. De fet, segons l’ajuntament de Palau-solità i Plegamans, tres d’ells han estat donades d’alta i el quart segueix en observació per precaució.

A les 2.52 hores s’ha donat per extingit l’incendi i s’ha procedit a verificar que els nivells de diòxid de carboni eren els òptims per reallotjar als residents. Les tasques s’han allargat fins a les 5.30 del matí. L’alcalde Oriol Lozano i la regidora de seguretat ciutadana Eva Soler han seguit l’operatiu des de prop i han format part del Centre de Control. Fins al lloc també s’hi ha desplaçat membres de la direcció del centre mèdic i la residència i familiars dels i les residents.

Foto portada: dispositiu durant l’incendi. Foto: @uri_roca via Twitter.