Un camió sortint del CIM Vallès un cop ha acabt el bloqueig dels CDR. Imatge del dia 1 d'octubre de 2018. (Horitzontal)

Membres del CDR bloquegen durant hores el CIM Vallès

Els membres del CDR han bloquejat durant unes quatre hores els accessos del Centre Integral de Mercaderies (CIM) del Vallès. Després de gairebé quatre hores de protesta han aixecat la protesta, feta en el marc de l’1 d’octubre.

Els manifestants han arribat de diversos municipis com Sabadell, Terrassa, Manresa o Berga i s’han concentrat a les portes d’aquest recinte amb piles de pneumàtics des de dos quarts de deu del matí. En un dels accessos, el que està a tocar de l’AP-7, els membres del CDR han encès una d’aquestes barricades i ha calgut la intervenció dels Bombers de la Generalitat per apagar les flames. Durant la protesta s’han viscut moments de tensió entre els manifestants i alguns transportistes i ha estat necessària la intervenció dels Mossos d’Esquadra per calmar els ànims. Fins el lloc també s’hi han desplaçat una desena de furgonetes dels antiavalots que finalment no han actuat.

Els membres del CDR s’han concentrat a les vuit del matí a l’aparcament del centre comercial Alcampo de Sant Quirze del Vallès i s’han desplaçat fins una zona d’estacionament de vehicles de Santa Perpètua de Mogoda. D’allà s’han dividit en dos grups i s’han adreçat fins els dos accessos del CIM Vallès. Pel camí s’han aturat a una àrea d’horts on hi tenien guardades piles de rodes que han utilitzat per crear barricades.

Agents dels Mossos d'Esquadra aparten un transportista que s'ha encarat amb membres del CDR el dia 1 d'octubre de 2018. Foto: ACN.
Agents dels Mossos d’Esquadra aparten un transportista que s’ha encarat amb membres del CDR el dia 1 d’octubre de 2018. Foto: ACN.

Durant tot el matí els membres del CDR s’han concentrat pacíficament pronunciant càntics com “1-O, ni oblit ni perdó”, “llibertat presos polítics” o “el nostre conseller és a la presó”. També han cantat els Segadors i han exhibit estelades i pancartes a favor de la República.

Alguns dels transportistes que volien entrar a l’interior del CIM Vallès s’han mostrat molestos amb la concentració i s’ha viscut un moment de tensió quan un conductor s’ha adreçat als manifestants i amb actitud amenaçadora ha començat a retirar rodes i desmuntar una de les barricades. Els membres del CDR l’han escridassat i alguns s’hi ha encarat. Agents dels Mossos d’Esquadra han intervingut per calmar els ànims.

A banda, una desena de furgonetes dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra s’han repartit en els dos accessos al CIM Vallès i diversos agents s’han encarregat de regular el trànsit, ja que la protesta ha generat retencions a l’AP-7 i als voltants d’aquest recinte.

Empleats de la concessionària han assumit les tasques de neteja de les zones afectades per les flames per poder-hi restablir la circulació.

Foto portada: un camió sortint del CIM Vallès un cop ha acabt el bloqueig dels CDR. Imatge del dia 1 d’octubre de 2018. Autor: ACN