Radars

Més radars a l’AP-7

El Servei Català de Trànsit (STC) ha posat en marxa el primer dels tres radars de tram que va anunciar per aquest estiu. Es tracta el de l’AP-7 entre Santa Perpètua de Mogoda i Mollet del Vallès en sentit Girona.

El cinemòmetre controlarà la velocitat al llarg d’un tram de 5,971 quilòmetres de longitud, i el màxim de velocitat permès és de 120 km/h. Amb aquesta ampliació ja són 134,513 els quilòmetres de la xarxa viària catalana controlats per aquest sistema de velocitat mitjana, amb un total de 28 aparells distribuïts per tota la xarxa viària catalana. Des del mes de gener, el Servei Català de Trànsit ha posat en marxa cinc radars de tram, passant de 23 a 28.

Des del Servei Català de Trànsit es destaca que el sistema és una eina eficaç per reduir la sinistralitat i millorar la seguretat viària, ja que evita les frenades sobtades i cobreixen de manera efectiva un tram sencer d’una via. Així, també s’obtenen velocitats més igualades i uniformes al llarg de tot el tram i és un element dissuasiu de gran efectivitat sobre el comportament dels conductors, un sistema que complementa els controls convencionals com els radars microones, de làser i els piezoelèctrics.
Els dos radars de la N-230 al túnel de Vielha, un en cada sentit a la marxa, instal·lats el desembre de 2009 i en funcionament des del juliol del 2010. Des d’aleshores, se n’han instal·lat 26 més. Aquest mateix 2018, s’han posat en marxa els dos radars de tram a la C-17 a Parets del Vallès, en sentit Barcelona, i 2 més a la C-31 a Vilanova i la Geltrú, un en cada sentit de la marxa.

Foto portada: un radar.