Un jutge de Cerdanyola va prohibir que una nena es digués Mel perquè “és un nom de baró d’origen hebreu”. Després de 18 mesos, els pares han guanyat la batalla administrativa i ja tenen el recurs resolt a favor seu així com l’acta de naixement de Mel Calderón Rovira.
Una parella de Sentmenat va denunciar públicament que un jutge del registre civil de Cerdanyola no els deixava posar Mel a la seva filla perquè aquest nom faria confusa la identificació: “Mel es un nombre de varón de origen hebreo“. Per a més inri, els va donar 72 hores per canviar-li el nom o n’hi posarien un d’ofici que s’hi assemblés, com Melissa, Amèlia o Melody.
El nom oficial que ha tingut fins ara és el d’Adela, tot i que només es girava si li deien Mel. Una de les conseqüències insòlites que ha suposat aquesta dicotomia és que el nadó estava duplicat al sistema sanitari:
“Al registre del Parc Taulí li van posar Mel Calderón sense problemes. En canvi a nivell oficial, com al CAP, era Adela Calderón. Això va ser així fins aquest març, quan ja tenia més d’un any” explica la mare, Laia Rovira.
Contradient l’argument inicial del jutge, l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) considera que Mel és femení. De fet, segons les dades d’Idescat, a Catalunya hi ha 125 Mels i només 21 són nois. Tot i això, si els pares de la nena haguessin perdut la batalla judicial, li haurien posat Adela, com la seva besàvia.