200627-Vídeo-viral-BS-i-OSV

Banc Sabadell i l’OSV recuperen la ‘flaixmob’ viral per animar la ‘nova normalitat’

Vuit anys després, Banc Sabadell, i l’Orquestra Simfònica del Vallès, recuperen i actualitzen la viral flaixmob filmada l’any 2012 per al moment post-pandèmia d’aquest estiu del 2020. Un homenatge de música i optimisme en la ‘nova normalitat’, això sí, amb cada músic a casa seva. 

D’ençà el 2012 algunes coses han canviat: l’entitat financera d’origen local ja no té la seu social a Sabadell (la va tenir fins octubre de 2017, dos dies després del referèndum de l’1-O). Llavors van canviar Sabadell per Alacant. I per exemple a la plaça Sant Roc ja no hi ha l’històric Viena que es deixa veure al vídeo original, tot i que ha marxat ben a prop. La ciutat llavors vivia els pitjors moments de la crisi iniciada al sector financer l’any 2008 (l’atur va tocar sostre aquell 2012) i ara encara una nova crisi, d’origen ara sanitari.

Fa vuit anys el BS van fer una flaixmob de la mà de la principal empresa cultural de la ciutat, l’Orquestra Simfònica de Vallès, com a homenatge a la ciutat que va fer néixer el banc. Tot dins el que es va anomenar campanya ‘Som Sabadell’, en el marc del 130è aniversari de la fundació del banc. Aquell vídeo, que començava com un concert improvisat a la plaça Sant Roc, es va convertir en viral, amb l’himne de l’alegria de Beethoven presidint tota l’escena. En total fins avui, i només en el vídeo principal (se’n poden trobar alguns més a Youtube), 86 milions de visualitzacions.

Aquell moment s’ha reviscut en certa manera ara, en el moment desconfinament o post-pandèmia. Els mateixos músics recreen les mateixes notes però si abans era a la plaça Sant Roc ara ho fan des de casa seva i amb el missatge ‘Tornarem’. “Els mateixos protagonistes ens obren casa seva i ens porten missatges d’optimisme davant la nova normalitat que comencem a viure”, assegura el director de Comunicació i Relacions Institucionals de Banc Sabadell, Gabriel Martínez.

Foto portada: captura del vídeo.