#BorbonesSonLadrones: un viral antirepressiu molt sabadellenc

Número 1 a Youtube en poques hores i centenars de milers de visualitzacions per denunciar la deriva repressiva de l’Estat contra la llibertat d’expressió en el marc de les condemnes als rapers Pablo Hasél, Valtonyic i al col·lectiu La Insurgencia. 

El vídeo s’ha difòs aquest dilluns i s’ha rodat a la presó Model de Barcelona. La idea i coordinació musical és del sabadellenc Pau Llonch i entre els que hi apareixen hi ha Elgio, raper de Sabadell condemnat a dos anys de presó i un dia per enaltiment del terrorisme.

La iniciativa és una resposta col·lectiva del món del hip hop a les condemnes per delictes d’opinió. Hi participen 13 artistes del rap estatal i denuncien la “deriva repressiva de l’Estat” amb el videoclip coral Los borbones son unos ladrones. El tema recull part de les lletres condemnades als casos Valtonyic, Hasél o d’Elgio, com Hace falta. Tot amb la voluntat de reptar la maquinària judicial mitjançant l’assumpció col·lectiva de les responsabilitats penals”.
La iniciativa va sorgir el 20 de febrer arran d’una piulada de Pau Llonch, després de la condemna a Valtonyic per injúries a la corona. Des d’ençà s’ha coordinat la resposta.

La difusió de “Los borbones son unos ladrones” es fa a través de la pàgina de Facebook i del compte de Twitter de Say It Loud i del canal de vídeos de Propaganda pel fet! a Youtube. A més, està disponible en format videoclip a Youtube i en format àudio en streaming a la plataforma Bandcamp. En breu estarà disponible a serveis com Spotify, AppleMusic i fins a 73 punts més de distribució digital. L’import íntegre de la recaptació d’aquest projecte, un cop recuperada la despesa de fungibles i la producció del projecte, es destinarà directament als diferents grups de suport a les represaliades per rapejar.