Foto portada: captura de vídeo dels senglars per la Concòrdia.

Porcs senglars per l’avinguda Concòrdia aprofitant el toc de queda

Si fa un mes i escaig els senglars campaven per la coneguda com a ruta del colesterol (el camí paral·lel a la carretera de Matadepera), aquest divendres a la nit han sorprès per l’avinguda de la Concòrdia en direcció a l’Eix Macià. 

Un vídeo ha enregistrat un grup de quatre senglars passant per la coneguda benzinera de l’avinguda de Matadepera, ja en direcció cap a la plaça de la Concòrdia i l’Eix Macià. Aprofitant el toc de queda i el desert en el que es converteixen els carrers, els senglars ja no s’acosten cada cop més a la ciutat sinó que hi transiten per ella.

Fa temps que els senglars són cada cop més presents a les ciutats metropolitanes, no només Sabadell. La proximitat de Collserola els fa habituals de Sant Cugat, Cerdanyola i Barcelona com la de Sant Llorenç de Terrassa o Matadepera. A la nostra ciutat se’ls ha vist per Sant Oleguer, pujant des del riu, o sobretot pel nord (Can Deu i Ca n’Oriac), on des de la passada tardor són una constant al bosc de Can Deu. Durant el desconfinament se’ls va veure per Can Llong i Can Rull. Però mai se’ls havia vist fins ara tan allunyats de l’entorn natural.

UAB: creixent “agressivitat”

Malgrat que els senglars no acostumen a ser violents, si se’ls encercla o se senten atacats poden ferir les persones. Cal recordar que no són animals domèstics i mai se’ls ha de donar de menjar. Un estudi de la UAB de l’any 2018 alertava de la seva “creixent agressivitat” perquè s’han acostumat a l’entorn urbà i la proximitat amb els humans.

Més informació: 

[Vídeo] Els senglars es fan seva la ‘ruta del colesterol’

L’estat d’alarma no afecta els porcs senglars, que es passegen per la ciutat

Apareixen dos porcs senglars als voltants de Sol i Padrís

Un tren atropella de nou quatre senglars a Can Llong

Un tren s’avaria al topar amb una família de senglars

Foto portada: captura de vídeo dels senglars per la Concòrdia.