Foto portada: el rècord Guinness de ball de bachata, a Arenys de Munt. Autor: cedida.

A la caça del rècord Guinness des de Sabadell

El portal web Salseros.es i el Rotary Club de Sabadell s’han marcat com a fita aconseguir a Sabadell el rècord Guinness de parelles ballant bachata. Segons informen tot plegat forma part d’un projecte solidari que es durà a terme el proper 19 de maig a l’Eix Macià i que vol superar les 370 parelles de ballarins. 

L’objectiu és superar les 370 parelles de ballarins de bachata que es van aplegar el mes de març de 2016 a la localitat grega de Kalamata. De fet, el Guinness ja s’havia aconseguit a Catalunya, a Arenys de Mar, l’any 2015, i abans a Sevilla. Però la xifra va quedar superada per l’esdeveniment grec l’any següent. Ara s’intentarà superar la xifra des de l’Eix Macià de Sabadell.

En què consisteix l’esdeveniment?

Per a l’ocasió s’ha preparat una coreografia senzilla “per a tots els públics” que es pot descarregar de la web preparada per a l’assalt al rècord Guinness. Qui vulgui participar s’hi ha d’inscriure i pagar els drets d’inscripció.

Finalitat solidària

Segons informen, els beneficis de la venda d’entrades dels participants aniran a un projecte de Creu Roja Sabadell per millorar les condicions socioeducatives d’una seixantena d’infants de Badia del Vallès. En concret, aniran al casal d’estiu i al servei de centre de tarda que dona berenar i ofereix reforç educatiu per a infants.

Com van d’inscripcions?

Segons l’organització, de moment hi ha inscrites una vintena d’escoles de ball de Catalunya. Entre ells, n’hi ha òbviament de Sabadell com Distrito Dance o Javier y Silvia S&B, però també de Terrassa, Granollers, Barcelona o fins i tot de Reus, Lleida o Girona. Ja s’han venut més de 500 entrades entre els participants.

Foto portada: el rècord Guinness de ball de bachata, a Arenys de Munt. Autor: cedida.