Camió C-16 Terrassa

[Vídeo] Retencions a la C-58 i la N-150 per l’incendi d’un camió ple de combustible

Pocs minuts abans de les dues del migdia d’aquest dimarts, un fort incendi ha tingut lloc a Terrassa. L’origen és la cuba d’un camió cisterna que transporta matèries perilloses. Com a conseqüència de les flames i del perill que pot suposar, els serveis d’emergència han tallat totalment la C-16 al seu pas per Terrassa. Posteriorment, també s’ha tallat en ambdós sentits la C-58, tant en direcció Sabadell com en direcció Manresa.

A les tres de la tarda, Trànsit ha informat que s’obria ja les dues autopistes en sentit sud. Això ha col·lapsat les dues autopistes així com la N-150. També ha provocat retards en el transport escolar entre les poblacions de Viladecavalls a Ullastrell.

L’accident ha tingut lloc al km 19,9 en sentit Manresa. Els vehicles que circulaven propers al lloc afectat han estat evacuats. Sembla que no hi hauria ferits i que el conductor ha pogut sortir pel seu propi peu del vehicle. Ha estat un bomber fora de servei el primer en avisar el 112. Protecció Civil ha activat el Transcat per l’incendi. L’Ajuntament de Terrassa posa en marxa el Pla d’Emergència Municipal.

El camió portava tres cubes, en una 15.000 litres de gasoil i en una altra 20.000 de benzina. Els veïns parlen de dues explosions fortes i d’una gran bola de foc.

El fum, negre, es pot veure des de gairebé tota la ciutat. Fonts dels Bombers han informat que per precaució i donada la radiació derivada d’aquesta actuació s’ha tallat la circulació de trens. Ferrocarrils de la Generalitat ha confirmat el tall de circulació entre les estacions de Terrassa Rambla i Les Fonts, i han habilitat un servei alternatiu. Paral·lelament, els Bombers també estan fent una línia de defensa per evitar que les flames afectin la vegetació als marges de la carretera. En l’incendi hi treballen fins a 11 dotacions de bombers.

Foto portada: captura de vídeo.