Foto portada: un fotograma del vídeo dels porcs senglars a Can Deu.

[Vídeo] Els senglars es fan seva la ‘ruta del colesterol’

Cada cop més porcs senglars al bosc de Can Deu. És un fenomen bastant generalitzat en les zones naturals prop de les ciutats i no només passa a Sabadell sinó també a Sant Cugat o Barcelona a través de Collserola. Però poques vegades s’ha vist de forma tan massiva i impactant com en el vídeo que ha distribuït a Twitter el portaveu municipal de Ciutadans, Adrián Hernández: el camí paral·lel a la carretera de Matadepera, més conegut com a ‘ruta del colesterol’, literalment atestat de porcs senglars. 

Acostuma a passar: a l’inici la presència de senglar inicialment és saludada amb sorpresa i simpatia, però després la problemàtica es va complicant a la mateixa velocitat que els animals s’acosten als nuclis urbans, hi guanyen confiança i ocasionen algun ensurt a la ciutadania.

Fa molts mesos que els senglars són més o menys visibles a Sabadell. Són habitual als boscos de Castellarnau, el Parc Agrari, Can Deu o en menor mesura al riu. De tant en tant es deixaven veure fins i tot algun cop camí de La Bassa. Durant el confinament van guanyar presència i en certa manera s’ha adaptat a l’entorn més urbà. Però ara, especialment, a Can Deu són permanents i tenen bona part del bosc rebregat.

Hernández (Cs): “cal actuar per evitar lamentacions”

El vídeo que ha pujat a Twitter aquest dilluns el portaveu de Ciutadans és una mostra de la gran quantitat de senglars que hi ha ja no al bosc sinó a espais molt habituals. En concret, se’ls veu cap al vespre (res de la nit) al camí paral·lel a la carretera de Matadepera, a la coneguda com a ‘ruta del colesterol’ i just on hi ha aparells de gimnàstica. Un lloc per on passen cada dia centenars de persones corrent, caminant o en bicicleta.

Hernández demana actuar, com també reclamen des de fa temps tant l’Espai Natura de la Fundació Caixa Sabadell com la pròpia Associació de Veïns de Can Deu. 

Foto portada: un fotograma del vídeo dels porcs senglars a Can Deu.