Foto portada: captura del vídeo de la secció sindical de la FTC-IAC.

[Vídeo] Sanitaris del Taulí segueixen reclamant mesures de protecció: “ni herois ni màrtirs”

Les queixes per manca de protecció segueixen entre el personal sanitari del Parc Taulí, l’hospital de Sabadell que cobreix una àrea de 400.000 habitants on hi ha hagut més de 1.700 hospitalitzacions fins ara per coronavirus. 

D’aquestes persones la majoria ja està a casa recuperant-se. I és que més de 1.200 pacients que han superat la Covid-19 i han rebut l’alta a 27 d’abril de 2020. 300 persones en canvi han mort a l’hospital a causa d’aquesta infecció mentre estaven hospitalitzades. I ara mateix hi ha prop de 250 persones ingressades lluitant contra la pandèmia.

Els que hi han estat des del primer dia són el personal sanitari i assistencial, que ja fa setmanes que treballen en torns de 12 hores a setmanes tres dies i a setmanes quatre dies per norma general. I han afrontat la pandèmia amb poques eines de protecció. A data 31 de març, uns 25 professionals de l’hospital s’havien contagiat de coronavirus, segons va assegurar el director general de la Corporació Sanitària, Joan Martí, a aquest digital. Però de tot això ja en fa un mes.

La situació va millorar, però no del tot, i el personal segueix reclamant més mesures de protecció per evitar nous contagis. Les reivindicacions han arribat des de diversos fronts i sindicats, més tenint en compte la tradicional atomització del comitè d’empresa de l’hospital. Els últims en reclamar-ho via vídeo han estat els de la secció sindical de l’FTC-IAC (Federació de Treballadors de Catalunya-Intersindical Alternativa de Catalunya).

Ho fan a través de tres vídeos penjat a Youtube, on reclamen proves de diagnòstic PCR per a tothom i més Equips de Protecció Individual (EPIs). Tot entre bosses de plàstic a mode de bata i mascaretes de no gaires usos amb el nom posat. Un dels missatges és prou clar: no volen ser herois però tampoc màrtirs.

“Volem EPIs i no bosses d’escombraries”, “a la sanitat, les retallades maten”, “sense diagnòstics, serem transmissors [del virus]” o “queda’t a casa” són alguns dels lemes que mostren a càmera els professionals.

Foto portada: captura del vídeo de la secció sindical.