L’SCAI (Servei Ciutadà d’Acolliment als Immigrants): 20 anys de compromís i treball

El 23 de setembre d’aquest any 2018, l’SCAI compleix 20 anys: 20 anys de compromís amb les persones immigrades, d’aquí i d’allà, persones a la recerca d’una vida millor, més digna, més humana. Ho celebrarem a l’Espai Àgora de Sabadell (Centre Cívic de Sant Oleguer), el mateix dia 23 de setembre, a partir de les 11 hores fins a les 18 hores, amb un programa d’actes de reconeixement a les persones migrades, al treball professional de l’equip tècnic, al grup de persones voluntàries i al suport institucional constant i continu per part de l’ajuntament de Sabadell.

L’acte es realitzarà amb la participació de les associacions de persones migrades, protagonistes del dia. Serà una diada alegre, constructiva i sense perdre de vista l’objectiu principal de l’SCAI: acollir les persones immigrades i vetllar pel desenvolupament i compliment dels seus drets fonamentals en la nostra societat. L’acte de cloenda serà a càrrec de Carlos Martinez, mim reconegut internacionalment, amb els seus “mimologos” sobre Drets Humans.

Són 20 anys d’història, de recorregut acompanyant les persones nouvingudes a Sabadell, fent front a les diferents realitats, als canvis de processos migratoris, a les legislacions nacionals i internacionals que sovint vulneren els drets fonamentals de les persones migrades i dificulten el procés d’inclusió gradual per tal d’aconseguir el seu dret de ciutadania.

Són més de 20 anys de treball discret, incansable, amb un creixement continu de persones usuàries ateses al servei. El seu origen correspon a l’any 1993, tot i que es constitueix legalment l’any 1998. L’SCAI va néixer per iniciativa ciutadana, d’organitzacions i associacions de Sabadell que varen avançar-se a les institucions i van preveure que podrien arribar més i més persones fugint de guerres, conflictes eterns, fugint de la fam, de les injustícies del seu entorn, dels poders econòmics i polítics… I calia rebre-les, atendre-les, escoltar-les i acollir-les. Les entitats fundadores de l’SCAI i moltes persones voluntàries varen creure en el projecte, consolidant-lo poc a poc amb la incorporació de més persones voluntàries, l’equip tècnic i la convicció institucional que el projecte era innovador i indispensable per un municipi com Sabadell i altres municipis de l’entorn comarcal.

Són 20 anys… i l’SCAI vol continuar amb el seu compromís i el seu treball, comptant amb la sensibilitat i la solidaritat de tothom, les persones d’aquí i d’allà que plegades tenen la responsabilitat però també el dret de construir el futur del nostre municipi, del nostre país.

Foto portada: entrada del servei. Autor: Cedida.

Comments are closed.