Foto portada: membres de la comissió i de l'àrea de comunicació de club. Autor: CE Sabadell / cedida.

A la recerca de la memòria arlequinada

El Centre d’Esports Sabadell ha creat un grup de treball de cinc socis i col·leccionistes per recuperar i ordenar el patrimoni de l’entitat i fer-ne difusió. Així neix una comissió de memòria històrica que ha de donar resposta a les consultes i inquietuds de particulars, entitats i institucions. 

El responsable de la comissió serà Miguel Ángel Rodríguez, estadístic i autor del llibre sobre els 50 anys de la Nova Creu Alta. Estarà acompanyat pel col·leccionista d’entrades Gonzalo Álvarez, l’autor del llibre La historia del fútbol en Sabadell, Javier Máiquez, el dibuixant José Luis ‘Rebote’ Martínez, i el col·leccionista i exjugador del futbol base, Amador Rincón.




El club manté que tots ells tenen experiència en la documentació i que garantiran sempre la rigorositat i fiabilitat de les fonts consultades. “La gent ha de saber que el material no es perdrà, el tindrà custodiat el club”, apunta Miguel Ángel Rodríguez.

“Aquesta necessitat de mantenir la història viva agafa un relleu més important fruit del canvi radical que hi ha hagut a la nostra societat amb les noves tecnologies. Mai hi havia hagut un treball d’aquestes característiques: estructurat i documentat, i ells agafen el compromís de dir i fer-ho”, manté el conseller de l’àrea de comunicació del club, Xavier Andreu.

 

La comissió ja ha visitat alguns arxius i col·leccionistes en les darreres setmanes. Ja és visible al web municipal la recopilació de tots els escuts i carnets que han format part de la centenària història arlequinada. Qui vulgui cedir material o fer alguna consulta ho pot fer a l’adreça memoriahistorica@cesabadell.cat.

Foto portada: membres de la comissió i de l’àrea de comunicació de club. Autor: CE Sabadell / cedida.

Comments are closed.