‘Sobre el tancament d’oncopediatria de l’hospital Taulí’, per Marta Farrés (PSC)

ARTICLE D’OPINIÓ
Marta Farrés, candidata a l’alcaldia del PSC

Un dels objectius de qualsevol administració que vulgui ser eficient  i propera és que sigui transparent a l’hora de prendre decisions. Aquest element és vital per poder treballar plegats i evitar que passi el pitjor dels pronòstics possibles. No trobar-se de cop amb serveis que han canviat el tristament famós “vuelva usted mañana” per un “ja no cal que vingui demà perquè haurem tancat les portes”.

Just això últim és el què vam destapar fa escassament tres setmanes quan vàrem esbrinar  que Catsalut havia pres la decisió de tancar el servei d’oncopediatria de l’hospital Taulí després de més de 40 anys prestant el servei amb excel·lència, i que ho feia d’amagat de la ciutat. Un desastre en tota regla per la forma i pel fons. Mai cap decisió estratègica, reformulació, tancament de serveis, contingut del servei ofert, s’havia pres sense com a mínim el coneixement per part de l’Ajuntament.

Quan una cosa es fa malament des de l’inici el més intel·ligent és parar màquines, replantejar de nou el tema, discutir dades i buscar solucions. Per desgràcia, això no ha sigut així i s’ha volgut corre tan que ara mateix els dos oncòlegs del Taulí ja estan al Vall d’Hebron i per tant el servei s’ha deixat de prestar, si més no com el coneixíem fins ara.

Creiem que aquest fet, suposa una gran pèrdua per la ciutat i pel seu Hospital, sobretot quan algunes creiem i defensem que el Taulí esdevingui l’Hospital de referència de la regió sanitària centre, que inclou el gran Vallès i comarques del voltant. I ho volem perquè tenim un hospital preparat per ser-ho, amb excel·lents professionals i una zona de referència suficientment gran com per acostar aquests serveis a la ciutadania i així donar millor atenció i qualitat del servei, evitant el “barcelonacentrisme” que tan perjudica a la nostra comarca.  I teníem una excel·lent oportunitat com a ciutat per defensar aquest model.

Però el govern de Sabadell ha perdut de nou el tren  i no ha liderat aquesta reivindicació amb la força que calia, sent pres d’ERC que ha preferit alinear-se amb la conselleria abans que amb la ciutat, fent seguidisme de partit.  I aquest n’ha sigut el resultat: el tancament d’un servei referent amb més de 40 anys d’experiència.

El tancament del Museu del Gas, el de l’Aliança Francesa, ara del servei d’oncopediatria del Taulí… en cap d’aquestes pèrdues el govern de la ciutat s’ha alçat com a negociador valent i compromès.

La nostra prioritat és Sabadell i no hi pot haver dubtes en la nostre actitud: defensar tot allò que beneficiï a la nostra ciutat i estar completament en contra de tot allò que ajudi a empobrir-la. Només així farem ciutat i només així convertirem en possible el què ara ja és pràcticament irreversible.

Foto portada: Marta Farrés, fa uns dies. Autor: R.B.

Comments are closed.