L’atur va baixar en 444 persones al juliol

L’atur registrat va baixar al juliol a Sabadell per primer cop des de l’inici de la crisi del coronavirus al mes de març. Juliol es va tancar amb 14.856 sabadellencs inscrits al SOC, 444 menys que el mes anterior. L’atur ha baixat en termes generals, ja que ho ha fet també al global del Vallès Occidental, de Catalunya i de tot l’Estat. 

La desocupació pujava a Sabadell des de començaments d’any. Al desembre va tocar el mínim, amb 12.224 però ja al gener i febrer va pujar, com acostuma a succeir la majoria d’anys. No obstant, el gran cop a l’ocupació es va produir al març però especialment a l’abril, maig i també juny, quan l’atur es va enfilar fins superar els 15.000 aturats, 15.300 oficialment al juny, a causa de l’estat d’alarma i l’aturada econòmica pel coronavirus.

Juliol ha anat millor i l’atur s’ha reduit en 444 persones a Sabadell. No obstant, hi ha molt a recuperar en el que s’ha perdut en només quatre mesos. L’atur ha pujat un 25 per cent en aquest temps. Cal veure a més com funcionarà l’ocupació a l’agost, un mes en el que tradicionalment es perd ocupació a Sabadell.

Sigui com sigui, les dades de juliol representen un respir. Al Vallès Occidental ara hi ha 60.042 persones inscrites al SOC i la xifra també ha baixat. A Catalunya l’atur ha caigut en 15.670 persones i a Espanya ho ha fet en gairebé 90.000.

La crisi del coronavirus fa pujar un 25% l’atur en mig any…sense comptar els ERTO

Foto portada: l’oficina del SOC del carrer de la República. Autor: David B. 

Comments are closed.