El projecte de la pèrgola Borrell per al Passeig, de l'any 2014.

La pèrgola de Borrell pel Passeig, aparcada de moment

El nou procés de reflexió i diàleg al voltant del futur Passeig de la plaça Major deixa al calaix, almenys de forma temporal, la pèrgola dissenyada per l’artista sabadellencs Alfons Borrell.

El canvi de govern a la plaça Sant Roc va configurar, ja des de l’estiu, un procés de revisió del projecte del Passeig. No obstant, durant els mesos de l’estiu l’executiu municipal va posar en marxa el concurs per construir la pèrgola artística dissenyada per l’escultor i pintor Alfons Borrell, i que es va presentar durant la recta final de l’alcaldia de Juan Carlos Sánchez (més info: ‘Presenten la futura pèrgola del Passeig de la plaça Major‘).

No obstant, els tràmits no han anat a més, com ha publicat aquest dimarts Diari de Sabadell, i reconeix el propi govern. De moment, la pèrgola queda aparcada. No es descarta la seva execució final però es supedita l’obra al nou projecte pel Passeig que el govern va anunciar fa unes setmanes i el tinent d’alcalde Maties Serracant va elevar a la categoria de “debat de concepte” en el darrer ple (més info: ‘Serracant anuncia un nou procés de diàleg‘).

Més plaça Major; menys Passeig

El govern presentarà en les properes setmanes un document resum sobre les diverses aproximacions al Passeig fetes en els darrers anys. Després es durà a terme un debat ampli per consensuar el seu futur. La idea de Serracant és apostar per un espai que sigui menys Passeig i mes plaça Major.

Foto portada: maqueta 3D de la pèrgola de Borrell. Autor: cedida. 

Comments are closed.