L'entrada a les oficines, d'estil Bauhaus, es manté amb activitat, i sobreviurà. Autor: David B.

Així serà la futura zona de l’Artèxtil

El departament de Territori ha aprovat la futura definició de la zona de la fàbrica Artèxtil. La illa industrial serà un pol d’equipaments públic, zones verdes i nous habitatges.

Segons informa Territori, l’àmbit es divideix en dues àrees. On hi ha la fàbrica, que no té activitat des de fa anys, es preveu una qualificació d’equipament. És la zona situada entre la Gran Via i els carrers Romeu, Quevedo i Covadonga. El pla preveu recuperar l’edificació protegida. Al nord d’aquesta zona es faran un màxim de 165 pisos amb un sostre màxim de 12.388 metres quadrats. El blocs que es facin als carrers de Romeu i Covadonga tindran planta baixa i dos pisos. Els de la Gran Via tindran entre sis i 11 pisos. Entre la Gran Via i el carrer de Covadonga es crearà un nou espai lliure, que podria ser una plaça, de 1.859 metres quadrats per donar continuïtat als recorreguts dels vianants.

Els pisos es concentraran a la part tocant al carrer Romeu, al sector nord de la illa. Font: Territori i Sostenibilitat.
Els pisos es concentraran a la part tocant al carrer Romeu, al sector nord de la illa. Font: Territori i Sostenibilitat.

El pla inclou una segona part, relativa a les pistes esportives i piscina del Garcia Planas, al barri de Nostra Llar (també conegut com les cases del Garcia, en referència a l’empresari Garcia-Planas que va construir el barri). Les pistes i la piscina ara estan en desús i passaran a ser considerades com equipaments esportius comunitaris públics.

Foto portada: la fàbrica Artèxtil, símbol del Sabadell del segle XX. Autor: David B.