Un dels vehicles calcinats al carrer Castellar del barri de la Creu Alta de Sabadell el 7 de novembre de 2017. (Horitzontal)

Angoixa a la Creu Alta pels incendis: “les flames arribaven fins el tercer pis”

Veïns dels carrers afectats pels incendis a contenidors i vehicles de la Creu Alta aquesta nit, més de 20 de cada, han relatat la seva angoixa per la situació. Alerten que “no és la primera vegada” i expliquen que aquesta nit han viscut una situació molt perillosa. “Les flames han arribat fins el tercer pis”, relata una veïna.

Segons explica a l’Agència Catalana de Notícies la veïna Mercedes Casado, les flames la van despertar, i al seu marit. Han vist les flames des de la galeria:

Cremava tot el carrer. Vam veure que arribava la policia però cada cop hi havia més flames i no només aquí sinó al llarg del carrer. No és el primer cop. Després de tot, els amos dels cotxes, alguns nous, es van llançar al carrer, plorant”, lamenta. Ella ha perdut el seu vehicle.

Per la seva part, la també veïna Asumpción Molina reconeix que “tinc por”. “Vull que treguin els contenidors d’aquí. Les flames aquesta nit han pujat fins el tercer pis. Tinc el terrat ple de volves i se a causa de l’alta temperatura s’ha cremat un vidre del menjador”. “Un dia ens cremaran la casa”, alerta.

Al llarg d’aquesta nit s’han cremat una vintena de vehicles i una vintena de contenidors en sis punts del barri de la Creu Alta (més info: ‘Virulenta crema de contenidors afecta a desenes de vehicles‘). No és el primer cop, però sí la nit més virulenta. En les darreres setmanes s’han produït ja diversos incidents similars, sempre a altes hores de la matinada i a la Creu Alta o zones adjacents.

Un dels vehicles calcinats al carrer Castellar del barri de la Creu Alta de Sabadell el 7 de novembre de 2017. (Horitzontal)
Un periodista prenent imatges d’un dels vehicles cremats a Sabadell el 7 de novembre de 2017. Autor: ACN.

En aquesta ocasió, segons fonts policials, s’han vist afectats quatre cotxes al carrer Fra Batlle, tres al carrer Vila Cinca, quatre vehicles més al carrer Agnès Armengol i un total de 13 vehicles en dos punts diferents del carrer de Castellar. Finalment, ha resultat afectat un altre al carrer de Pi i Margall. Els Mossos d’Esquadra han assumit la investigació.

Foto portada: un dels vehicles calcinats al carrer Castellar del barri de la Creu Alta de Sabadell. Autor: ACN.