Romería Virgen de la Cabeza

Centenars de fidels reben a la Virgen de la Cabeza a Ca n’Oriac

Tot i el mal temps, centenars de persones van acudir un any més a la romeria de la Virgen de la Cabeza a l’Església del Sagrat Cor, situada al barri de ca n’Oriac. La romeria es va fer dissabte enmig d’un temps inestable.

El passat dissabte es va realitzar la 26a edició de la romeria de la Virgen de la Cabeza. El temps no va acompanyar gaire durant la processó però finalment es va poder realitzar. La verge va arribar a Sabadell entorn les 17.00h a l’església del Sagrat Cor de Ca n’Oriac, com ja és tradició, en un camió. Juntament amb ella, van arribar centenars de fidels en autocar des de l’Hospitalet, que és on es custodia la imatge. A la porta de l’església li esperava com ja és tradició la banda de tambors i trompetes de Castellar del Vallès.

Diverses autoritats i personalitats van esperar a la imatge a la seva arribada, entre d’elles l’alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez o altres regidores (Ramón Burguès, Cristian Sánchez, Quim Carné).

La imatge va entrar a l’església després de la recepció per la banda de música i de les autoritats. Allà s’hi ubicaven centenars de fidels que l’esperaven. La verge va descansar i el capellà de l’església, Francisco Acebes, va pronunciar unes paraules de benedicció als fidels i a tot el personal present. Després va ser el torn de paraula de José Ortiz, el president de la entitat: “Plogui o no la verge ha de venir a Sabadell per què el poble de Sabadell l’estima”. va destacar. Per últim va ser el torn del capellà Manuel que va dir unes paraules molt emotives, ja que ell procedia d’Andalusia i va venir en especial per veure aquesta romeria.

Seguit de l’acte religiós la imatge va sortir en processó el primer tram de l’avinguda Matadepera. Allà hi havia centenars de fidels esperant la imatge i seguit d’aquest primer tram de processó la van introduir en el camió, on d’allà van marxar a Sant Feliu, on el diumenge passat es va realitzar tot el dia de romeria fins a la tarda que van retornar la imatge a l’hospitalet.

Foto portada: Una imatge d’una edició anterior de la rebuda a la verge a l’església. Autor: cedida.