Foto portada: Fernàndez i Boada, al viver. Autor: Aj. Sabadell / cedida.

El viver municipal a Can Roqueta, encara a mig gas

  • L’Ajuntament fa públic que s’han ocupat vuit despatxos (de 23) i cinc naus (de 15).

  • Darrerament s’han acabat les obres de la primera planta, destinada a despatxos empresarials.

Dues terceres parts de les naus industrials i dels despatxos disponibles al Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta, que va entrar en servei fa més d’un any, encara estan lliures. L’Ajuntament anima les empreses industrials a tenir en compte el viver d’empreses a l’hora de buscar  emplaçament.

El Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta té 23 despatxos i 15 naus industrials, a més de zones de coworking i espais comuns. Segons dades municipals, un any després de l’inici de la comercialització d’espais (més info: ‘Dues empreses s’instal·len a Can Roqueta‘), s’han ocupat vuit despatxos (34,8 per cent) i cinc naus industrials (una tercera part). El consistori assegura que recentment s’han ampliat els espais, ja que han acabat les obres a la primera planta, on hi ha despatxos per a ús privat.

Pel que fa a les zones de coworking s’ocuparan en breu dos espais, un d’ells per a una entitat de mentoratge empresarial (Voluntaris en Assessoria Empresarial), que assessoren així els projectes residents al viver. A les naus hi ha una quinzena d’empreses que ocupen 40 persones en total dels següents sectors: fabricació de maquinària, sistemes d’aïllament per a la rehabilitació energètica, manteniment per a la protecció contra incendis i prevenció de riscos. En quant als despatxos, l’ocupen empreses del sector serveis.

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez (ERC), manifesta que el centre és estratègic per a la política municipal:

És un recurs més per tal de poder avançar cap a aquesta reindustrialització i economia productiva que necessitem per donar oportunitats als nostres veïns i veïnes”. Per la seva part, el regidor de Nova Economia, Albert Boada (Crida), sosté que “més enllà d’un viver l’espai també és un lloc d’interrelació i cooperació interempresarial entre les empreses del centre i també de les dels set polígons industrials de la ciutat”. “Fem una crida a les empreses que pensin que tenen un projecte a desenvolupar en l’àmbit industrial, aquí tenen un lloc per fer-ho”.

El viver d’empreses industrials té espais de lloguer per a reunions o formació i ofereix servei de domiciliació comercial per als negocis que no necessitin una seu permanent. Els interessats poden accedir a més informació visitant la web de Sabadell Empresa, trucant al 93 745 31 61 o escrivint al correu sbdempresa@ajsabadell.cat.

Foto portada: Fernàndez i Boada, al viver. Autor: Aj. Sabadell / cedida.