Ambaixador

Els reis d’Orient obren els seus campaments a Sabadell

  • Diversos espais de la ciutat són escenari fins dissabte de les visites d’ambaixadors i patges reials.

  • El Campament Reial del Centre dinamitza un any més l’entorn de la plaça del Gas.

Representants de Ses Majestats d’Orient arriben a tot Sabadell fins el proper dissabte. Al Centre ja ha acampat fa dies un ambaixador reial, que hi ha instal·lat tot el seu campament. Però a partir d’aquest dijous, arriben altres patges i ambaixadors, com a mínim, a Ca n’Oriac, La Concòrdia, la Creu de Barberà, Torre-romeu i Campoamor.

El primer ambaixador que va visitar Sabadell ho va fer fa bastants dies. Va ser al Mercat de Sant Joan, el 20 de desembre. Des del dia de Sant Esteve i fins aquest dissabte, l’ambaixador reial ha instal·lat el seu campament a la plaça del Gas, en horari de tarda, i també de matí els festius i caps de setmana. És la tercera vegada que s’ha col·locat al costat del Museu del Gas, amb bons resultats.

Aquest dijous però els representants dels reis d’Orient intensifiquen les seves visites a Sabadell. A les 17 hores a les pistes de petanca del carrer de Sau (Torre-romeu) s’ha representat el patge reial. Entre les 18 i les 20 hores un altre ambaixador ha recollit els desitjos de petits i grans al centre cívic de la Concòrdia. A l’avinguda de Matadepera, l’ambaixador s’hi estarà tres dies: dijous, divendres i dissabte, de 17 a 20 hores. També tres dies s’hi estarà a la plaça de la Creu de Barberà, en aquest cas de 17.30 a 20.30 hores.

Divendres hi haurà representants de Ses Majestats a més al centre cívic de Torre-romeu, a les 17 hores, i al centre cívic de Rogelio Soto (Campoamor), a les 17 hores. En aquest cas, després es farà una rua pels carrers de la zona (Campoamor, Josep Comas, Goya, Passeig Comerç i Fontanella). Divendres i dissabte també hi haurà un ambaixador reial al Mercat Central de Sabadell. Segons ens indica Montserrat Coca, dissabte hi haurà festa durant tot el dia i l’Ambaixador Reial estarà tota la tarda recollint cartes al barri de l’Eixample, en concret a la plaça de Montserrat Roig.

Diumenge, la cavalcada, de nord a sud

Amb tota aquesta presència es preveu que cap infant sabadellenc no entregui la seva carta als representants de Ses Majestats d’Orient. Arribaran diumenge a la ciutat. La cavalcada de Reis començarà a les 18 hores, aquest any sortint del nord (des de Can Deu) i acabarà a la plaça de la Nova Creu (en el límit amb Barberà). A més hi haurà dues cavalcades més: una entorn el barri de Torre-romeu, que comença a les 17 hores, i una segona entorn el barri dels Merinals, que començarà a les 18 hores des del carrer de l’Argentina. Segons informa Francisco, veí de Poblenou, al peu d’aquesta notícia diumenge i a partir de les 20 hores també es celebra la cavalcada pels carrers d’aquest barri.

Si sabeu d’algun altre ambaixador reial o patge reial que visiti Sabadell entre aquest dijous i dissabte, ens el podeu notificar via comentaris o al correu electrònic redaccio@isabadell.cat, i l’afegirem a la informació perquè tothom en sigui conscient.

Foto portada: l’ambaixador al barri de Ca n’Oriac, aquest dijous. Foto: David B.