tallaret

Els Tallarets decebuts per la concessió de Can Balsach

Membres del Casal popular de la Creu Alta, El Tallaret, han assistit al ple municipal que s’ha realitzat aquest dimarts per fer visible el seu descontent amb la concessió de l’espai de Can Balsach.

Després de més de quatre anys de converses entre els veïns del barri de la Creu Alta i l’Ajuntament, van arribar a un acord d’una cessió de Can Balsach de més de 20 anys i que després van haver de baixar a 19. Finalment en una darrera reunió amb Patrimoni i Urbanisme, els han reduït la concessió a 13 anys, com a darrera oferta.

Un dels membres de la Junta del casal El  Tallaret, Adrià Rico, ha assegurat que “per posar en marxa el Casal el Tallaret hem de fer una inversió de 150.000 euros, que demanarem a una cooperativa de crèdit i que trigarem molts anys a recuperar, per això demanem que el temps de cessió sigui just amb la despesa que hem de fer”.

Ara hem aturat tot el procés. No volem signar cap concessió amb aquests criteris, que surten d’una normativa que està creant el nou govern i que no ens semblen correctes en cap cas”.

Els membres de El Tallaret demanen al govern que no caigui en el parany de la burocràcia, que no accepti la seva lògica mercantil i que governi per a les persones. També han volgut recordar a totes les forces polítiques del consistori que a l’anterior legislatura es van comprometre a cedir aquest espai en bones condicions. D’altra banda demanen a tot el moviment popular i associatiu de Sabadell que no abaixi la guàrdia.

El casal El Tallaret, que es va inaugurar el passat mes d’octubre amb una assemblea fundacional i diverses activitats (més info: El casal El Tallaret comença a caminar), ha hagut d’aturar les seves activitats degut a aquest gir inesperat en la cessió de l’espai.

“La legalitat és seva. La legitimitat i els somnis són nostres”, així conclou l’octaveta que han repartit els membres del Tallaret als assistents al Ple d’aquest dimarts.

Foto portada: membres de El Tallaret a l’entrada del Saló de Plens de l’Ajuntament. Autor: David B.