Foto portada: reclamación por el IES Can Llong y el CAP. Autor: David B.

Es cedeix al CatSalut el solar per fer el CAP Can Llong

L’Ajuntament cedeix al Servei Català de la Salut el solar ubicat al número 522 de la Ronda Europa per a construir-hi el Centre d’Atenció Primària Can Llong. És un pas necessari per la construcció del reivindicat ambulatori del barri.

El consistori havia posat a disposició de la Generalitat aquest solar de 1.800 metres quadrats anteriorment, durant el bustisme, però no s’havia acabat de dur a la pràctica perquè no el compromís del govern català de fer el CAP Can Llong. Ara la Generalitat s’ha compromès a licitar durant aquest any el projecte (més info: ‘La Generalitat licitarà aquest any el CAP Can Llong‘).

La cessió s’ha aprovat amb el vot a favor de tots els regidors assistents. El portaveu del PSC, Josep Ayuso, ha assegurat que “l’actual govern s’ha trobat bona part del camí fet en aquest sentit”, tot recordant que la Generalitat s’havia compromès a fer l’equipament, però argumentant que no es va dur a la pràctica per la manca de recursos del govern català. I ha assegurat que la licitació actual és la torna del “regal” de quatre milions de l’Ajuntament al conseller de Salut, Toni Comín, per millorar les urgències del Taulí.

Ara cal un compromís pressupostari i això fins el dia d’avui no ho hem trobat a la proposta de pressupostos de la Generalitat. Som on érem l’any 2007, 2009 o 2010 però amb quatre milions d’euros menys per a la ciutat de Sabadell”.

El regidor de Salut, Ramón Vidal, ha assegurat que el govern tindrà “l’empenta” per tenir el CAP. Ha concretat la inauguració entre els anys 2018 i 2019. “Una empenta cara, de quatre milions”, ha matisat Ayuso.

Foto portada: campanya reinvidicativa del CAP Can Llong, fa un temps. Autor: David B.