Carnaval

Guia bàsica de les 11 rues de Carnaval a Sabadell

Aquest any a Sabadell es realitzaran un total d’onze rues a diferents barris i amb la participació de dotze associacions de veïns. No només a la gran rua de diumenge a la tarda viuen i gaudeixen els sabadellencs el Carnaval. Aquí teniu tota la informació.

Divendres serà el torn del barri de Les Termes i el barri d’Arraona-Merinals-Can Gambús, dissabte 14 de febrer, hi haurà la rua de Carnaval de la Creu Alta, Can Rull, Gràcia, Poblenou, Can Puiggener, Campoamor, Ca n’Oriac, la Plana del Pintor, del Torrent del Capellà i de Torre Romeu. Diumenge tancarà el Carnaval la Rúa de la ciutat que sortirà a les 17 hores del carrer Francesc Layret.

Divendres

1. El barri de Les Termes farà la seva rua sortint de la plaça de les Termes cap a les 17:15 hores, seguint pel passeig del Dos de Maig, passeig d’Almogàvers, avinguda de Barberà, passeig de Rubió i Ors, ronda de Santa Maria, passeig d’Almogàvers, passeig del Dos de Maig i plaça de les Termes, on faran un ball infantil cap a les 18:45 hores.

2. Al barri d’Arraona-Merinals-Can Gambús organitzen un ball infantil a la plaça de Dr. Basting i Best entre les 17:30 i les 19:30 hores.

Dissabte

3. Associació de Veïns i Veïnes de la Creu Alta, Coordinadora Jove de la Creu Alta i Llamps i Trons és la Comissió organitzadora que s’encarrega del barri de la Creu Alta. Al matí entre les 11 hores i les 14 hores faran activitats infantils i animació al carrer de Montseny lateral antic Vapor Cusidó. A la tarda, cap a les 16 hores, es troben a la plaça de la Creu Alta, des d’allà aniran cap a l’avinguda Onze de Setembre, carrer de Vilarrubias, carrer de Montllor i Pujal i carrer de Montseny, a on tenen previst fer la crema del Carnestoltes i l’animació musical infantil, entre les 17:00 i les 18:00 hores.

4. Barri de Can Rull: la rua sortirà des del carrer de Sant Isidor cantonada amb Lluís Companys (porta del centre cívic de Can Rull) fins a la via Alexandra, continuaran pel carrer de Plini el Vell, carrer de Juvenal, carrer de Sant Isidor, carrer dels Fatxendes, carrer de Sant Isidor, acabant una altra vegada al punt de trobada cap a les 20:00 hores. Acte seguit faran el pregó i la crema d’en carnestoltes justament darrere del centre cívic.

5. A Gràcia tenen previst fer una rua sortint a les 5 de la tarda de la plaça del Treball i continuant pel carrer de Manso, carrer de Roger de Flor, carrer de Cellés, carrer de Jacint Verdaguer i plaça del Treball. Repartiran xocolata desfeta i faran una festa infantil.

6. La Comissió de Festes de Poblenou, es trobaran al Col·legi Juan Ramón Jiménez, i prendran els carrers de Claustre, de Núria, de Collell, avinguda de Polinyà, carrer de Cisa, carrer de Bellmunt, carrer de Queralt, carrer del Corredor, carrer de Miracle, carrer de Fontcalda, carrer de Begoña, avinguda de Polinyà. Finalment, arribaran al col·legi on tenen previst fer una xocolatada infantil i un ball al gimnàs de l’escola.

7. L’associació de veïns de Can Puiggener es trobarà a la plaça del Primer de Maig i agafarà els carrers de Puig de la Creu, baixada de Can Puiggener, carrer de Gibraltar, plaça de Granada, carrer de Llum de la Selva, baixada de Can Puiggener, carrer de Gibraltar, carrer Florit, carrer d’Archidona, carrer d’Escipió, carrer de Jaume Ninet, carrer de Ramon Jové, carrer d’Anníbal i carrer de Mas Canals per arribar una altra vegada a la plaça del Primer de Maig a on tenen previst fer a les 18 hores la crema d’en Carnestoltes.

8. Les entites Associació de Veïns de Campoamor- Espronceda han organitzat la rua pels carrers del barri sortint del centre cívic de Rogelio Soto, seguidament prendran un tram del carrer de Pardo Bazán per continuar pel carrer de Josep Comas, carrer de Goya, passeig d’Espronceda, carrer de Fontanella, carrer de Clemència Isaura, carrer de Pizarro, baixant pel passeig d’Espronceda, carrer de Campoamor arribant, novament, al centre cívic de Rogelio Soto.

9. A Torre Romeu sortiran de la plaça de Karl Marx, agafant els carrers de Francolí, del Segre, del Noguera Pallaresa, ronda de l’Ebre, carrer de Sau, carrer de Banyoles per tornar al carrer de Sau i arribar a la plaça de Cristòbal Ramos. Allà faran el ball de carnaval entre les 20 i les 21 hores.

10. L’Associació de Veïns de la Plana del Pintor, el Club de Jubilats, la Comissió Festa Major, la Comissió Carnaval i Amics de la Plana del Pintor organitzen pel barri la rua sortint del carrer del Caucàs, agafant els carrers d’Himalàia, de Vinhamala, de la Bonaigua, avinguda de Matadepera, avinguda de la Concòrdia i tornada per l’avinguda per ajuntar-se amb les comparses de Ca n’Oriac i Torrent del Capellà. Acabaran al local social de l’AV Caucàs per fer el pregó i la crema d’en carnestoltes a les 20:30 hores i el ball a les 22:30 hores, a la seu de l’Associació.
Per la seva banda, l’Associació de Veïns del Torrent del Capellà farà el recorregut pels carrers d’Arousa, agafant l’avinguda de Matadepera fins al final de la mateixa a les 17 hores. S’ajuntaran amb les comparses de Ca n’Oriac i La Plana del Pintor. Quan acabin tenen previst fer el Ball a la mateixa Associació.
Finalment, l’Associació de Veïns de Ca n’Oriac, es trobaran a les 17 hores al centre cívic i seguidament, junt amb les associacions de La Plana del Pintor i Torrent del Capellà, que prèviament han fet el seu recorregut per trobar-se tots plegats, aniran pel carrer de Balaguer, avinguda de Matadepera cruïlla amb ronda de la Roureda, ronda de Collsalarca, tornaran al carrer d’Arousa i al centre cívic.

Diumenge: rua de la ciutat

11. A les 17 hores sortirà la rua de la ciutat, on participaran un total de 13 carrosses i 24 comparses, amb un total de més de 1.700 participants. S’iniciarà al carrer de Francesc Layret, d’on sortirà la desfilada i continuarà per la carretera de Prats, plaça de la Creu Alta, avinguda de l’Onze de Setembre, plaça de l’Alcalde Marcet, Via de Massagué, plaça de l’Àngel, passeig de Manresa, passeig de la Plaça Major, plaça del Doctor Robert, Rambla de Sabadell, i acabarà a la cruïlla amb la Gran Via (més info: ‘Arriba el Carnaval més participatiu dels darrers anys‘)

Foto portada: imatge d’arxiu de la Rua de Carnaval. Autor: David B,