La banda de Ca n’Oriac ‘Socios Rüe’, a l’Hipnotik Festival

  • Aquest dissabte s’ha realitzat el 10é festival de música Hiptonik, un dels més importants d’Espanya.

  • El grup de Ca n’Oriac Socios Rüe ha tancat la seva primera participació a l’espai de noves bandes.

Aquest dissabte s’ha realitzat a Barcelona el festival Hipnotik, un dels més importantes d’Espanya de hip hop. Un grup sabadellenc ha participat a la desena edició de la batalla de bandes de rap. Es tracta de Socios Rüe, un grup de joves del barri de Ca n’Oriac.

Les batalles han començat a les 15.45 de la tarda i es van dur a terme a l’escenari petit que hi havia ubicat al Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA). Primerament han cantat vuit grups, els vuit finalistes que van passar a través dels vots aconseguits mitjançant internet. Dintre d’aquests vuit és on estaven els Socios Rüe, de Ca n’Oriac.

L’ordre d’actuació ha estat dels qui tenien de menys vots a més vots i així els sabadellencs han actuat tercers, ja que aquesta és la posició que van obtenir. Primerament sortien tots els grups, cantaven un tema i el jurat, composat per tres persones, ha deliberat i donat pas a quatre dels vuit. Els sabadellencs han passat fase gràcies al seu tema Kikc it, guanyant la primera fase.

Els Socios Rüe, a l'Hipnotik. Autor: R.Escusa.

A la segona fase els sabadellencs han cantat el seu tema Todo saldrá bien, del qual tenen més de 2.500 visites a Youtube. Tot i així no han pogut optar a la victoria ja que va passar un grup sevillà anomenat Lágrimas de Sangre i un altre anomenat 24 siete que són els que van resultar guanyadors. Els guanyadors van obtenir com a premi participar a l’escenari principal en la propera edició del Festival Hiptonik.

Què és l’Hiptonik Festival?

Aquest festival, que aquest any ha arribat a la seva desena edició, és una de les principals trobades del món del hip hop català i estatal. S’ha celebrat aquest dissbte al MACBA amb més de 12 hores de música i cultura urbana. Dins de la programació, hi ha un espai reservat per a noves bandes, no tan conegudes, que hi participen en format de batalla de bandes. En aquest context hi han participat els Socios Rüe, que hi han accedit al ser una de les vuit bandes amb més vots a Facebook de les més de 70 presentades.

Després de guanyat la batalla de bandes l’any 2011, el grup Rapvívoros va aconseguir signar un contracte professional i una gira.

Foto portada: actuació dels sabadellencs, aquest dissabte. Autor: R.Escusa.