Plataforma Residencia Sud. Autor: David B.

‘Maties, a la plataforma no la lías’, diu la plataforma per la residència del sud

Els membres de la Plataforma per la residència pública del sud de Sabadell creuen que el govern municipal els està “prenent el pèl” amb la residència pública del sud i han engegat una campanya sota el lema “Maties a la plataforma no la lías”.

“Des de fa 17 anys que les entitats veïnals anem darrera de la construcció d’una residència pública i en aquests anys cap govern ha donat explicacions de perquè no s’ha construït tot i haver un conveni entre l’Ajuntament i la Generalitat i tampoc han donat explicacions sobre el destí dels més de 30 milions d’euros que es van destinar per a la seva construcció i posterior manteniment”, asseguren els membres de la Plataforma per la residència pública del sud de Sabadell.

El president de la FAV, Manuel Navas, ha manifestat que “part del govern de Sabadell, la Crida per Sabadell i ERC Sabadell especialment, han optat per una residència municipal, el que vol dir que en lloc de ser construïda i mantinguda per la Generalitat es faci a càrrec de les arques municipals, eximint a la Generalitat de la seva obligació, responsabilitat i compromís adquirit. Volem una residència però per dignitat i per sentit comú refusem els arguments demagògics i populistes de ‘que el de menys és qui la paga’”.

“Demanen que s’exigeixi a la Generalitat, inclosa la via judicial, que compleixi l’acord de construcció de la residència pública”, ha apuntat Navas qui ha afegit també que “ells tenen la raó de la força i en canvi nosaltres tenim la força de la raó”.

El president de l’Associació de Veïns de Campoamor, Diego Granero, ha assegurat que “el famós document” signat fa uns dies “és foc d’encenalls”, ja que és la signatura d’un acord per a una futura signatura d’un conveni per la col·laboració entre la Generalitat i l’Ajuntament per a la construcció de la residència del sud. Això que s’ha signat no val per a res, l’acord no té cap data, i per acabar d’enganyar-nos, es farà sempre i quan hi hagi disponibilitat pressupostària, una paraula que desgraciadament ens hem trobat massa vegades”.

Presa de pèl

La Plataforma creu “que això és una presa de pèl” i volen ressaltar el “menyspreu i el greuge que aquest Ajuntament està tenint envers a l’entitat i cap a totes les associacions i persones que representem. No som ‘quatre matats’ com diuen alguns membres del govern municipal. La ciutadania ha de saber que ens estan mentint”, ha assegurat Granero.

La secretària de la Plataforma, Cèlia Gargallo, ha manifestat que la Plataforma no acceptarà que la construcció de la residència, que es competència de la Generalitat, vagi a càrrec dels pressupostos de l’Ajuntament. Defensarem que la construcció i el manteniment de la residència vagi a càrrec de la Generalitat”.

D’altra banda han demanat tenir presència en el consell de la direcció que es crei en la residència i asseguren que continuaran lluitant fins aconseguir que la Generalitat faci la residència, anant als plens municipals duent a terme manifestacions al carrer i elevant el cas al Síndic de Greuges de Catalunya.

Foto portada: membres de la Plataforma de la residència pública del sud. Autor: David B.