Via Alexandra

La Via Alexandra es queda sense arbres

En els darrers dies, tothom qui ha passat per la Via Alexandra, al barri de Can Rull, s’ha sorprès en gran mesura. Gairebé la totalitat dels arbres de la vorera més propera als domicilis i bona part dels arbres de la vorera més llunyana als habitatges han estat tallats.

L’empresa que està tallant els arbres porta uns dies dies treballant, amb maquinària tècnica i equip humà. Aquest dimecres ja han acabat. Només deixen un tros de soca en cada escocell. L’aspecte del carrer és molt diferent a l’habitual i els veïns que hi passen es pregunten que ha passat per tallar de forma tan agressiva tots els arbres, quan aparentment almenys estaven totalment sans.

Segons informen fonts municipals, l’arbrat de la Via Alexandra està malalt des de fa cinc anys i l’actuació estava prevista des de fa temps. Ni tan sols té gaire a veure amb la ventada del desembre, que ja va fer caure algun arbre del mateix carrer. Des del conscients que la mesura pot generar malestar ciutadà perquè els arbres en aparença estan perfectes però mantenen que l’arbrat de la zona “no tenia cura”. Ara, tot i que en un termini indeterminat de temps, s’hauran de reposar. A més, indiquen les mateixes fonts, que es faran altres canvis: una única línia d’arbres en el costat més proper als habitatges. A la pràctica, es reduirà el volum d’arbrat a la zona, ja que ara hi ha dues línies d’arbres. Segons assegura el consistori, es farà a petició del veïnat de la zona. I és que les branques d’alguns arbres estaven molt a prop de les finestres dels habitatges, i aquest fet generava malestar als veïns, que han demanat fer una única línia d’escocells.

Aspecte de la Via Alexandra aquest dimecres al matí. Autor: J.d.A.
Aspecte de la Via Alexandra aquest dimecres al matí. Autor: J.d.A.

A més, alguns arbres també van veure’s afectats per la ventada del passat mes de desembre. Però la majoria dels que s’estan tallant aquests dies no tenen res a veure amb aquestes ventades.

Actuacions similars

Fa unes setmanes també es van tallar els arbres de la plaça de Jaume Viladoms, a la Creu Alta, provocant un gran malestar veïnal, que va incendiar les xarxes socials, per exemple, en els grups de Facebook relacionats amb Sabadell. També s’ha reduït l’arbrat a l’avinguda dels Paraires, entre l’Eix Macià i la Nova Creu Alta, en aquest cas per reurbanitzar la zona i canviar les espècies.

Foto portada: aspecte de la Via Alexandra aquest dimecres al matí. Autor: J.d.A.