Malestar veinal per l’acomiadament d’una doctora al CAP Merinals

  • Entitats de la Serra d’en Camaró i Merinals protesten per l’adéu d’una doctora al CAP.

  • L’Institut Català de la Salut assegura que ha de deixar la plaça al titular que va guanyar l’oposició.

Després de molts anys treballant al CAP Merinals, una de les doctores més apreciades pels pacients, Carme Bel, ha de deixar la seva feina perquè se li acaba el contracte. Veïns i entitats de la zona mostren el seu rebuig amb diferents mobilitzacions. Volen que Bel sigui renovada.

“Jo no la conec en persona però tothom qui me n’ha parlat diu que és una gran doctora. Tothom parla meravelles d’ella i no volem consentir que l’acomiadin després de 20 anys al CAP”. Així parla el president de l’associació de veïns de la Serra d’en Camaró, Ramón Fuentes, sobre la doctora Carme Bel.

L’acomiadament d’aquest doctora adscrita al Centre d’Atenció Primària Merinals ha causat malestar en part dels veïns d’aquesta zona de Sabadell i especialment entre bona part dels pacients que atèn normalment. El passat dijous es van penjar tres pancartes a les portes del centre mèdic i aquest dilluns a primera hora de la tarda diferents representants d’entitats veinals s’han reunit amb directius mèdics per buscar una solució al CAP Gràcia. Després d’una hora de reunió, no s’ha arribat a cap novetat. Bel apura els seus últims dies al centre mèdic del barri.

CAP Merinals
Les pancartes, que s'han tret aquest dilluns al matí. Autor: David B.

Segons els veïns, la doctora ha treballat dues dècades al centre (fonts de l’Institut Català de la Salut rebaixen la xifra a 11 anys), tot i que de forma interina. Ara el titular de la plaça l’ha reclamat i la doctora Bel ha de deixar el seu lloc. El president de l’entitat veinal, Ramon Fuentes, assegura que malgrat legalment hi ha poc a fer, aquest tipus de mesures també són conseqüència de les retallades i es mostra contrari a l’acomiadament sense més d’una bona professional. L’associació veinal de la Serra d’en Camaró lidera l’oposició a l’acomiadament, però també s’hi han sumat els veïns dels Merinals i fins i tot la Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell (FAVS).

L’ICS recorda que es manté la plantilla i el servei

En declaracions a iSabadell, fonts de l’Institut Català de la Salut asseguren que la doctora Bel deixarà el seu lloc però la seva plaça estarà ocupada pel titular i que, per tant, el servei continuarà sent el mateix. No hi ha, per tant, cap tipus de retallada ni reducció de plantilla.

Per la seva part, el president de l’entitat veinal de la Serra d’en Camaró assegura que més enllà del “tema burocràtic defensem que és una gran doctora i volem que continui al CAP”.

EUiA pregunta per l’acomiadament a Parlament

El diputat d’ICV-EUiA al Parlament Joan Mena es mostra preocupat per la situació que provoquen els interinatges a la sanitat pública. En aquest sentit, el grup parlamentari ha registrat cinc preguntes dirigides al conseller de Salut, Boi Ruiz (CiU). El diputat vol saber els motius de l’acomiadament, vol saber si generarà una pèrdua de qualitat del servei i si es pensa corregir la situació, entre altres qüestions.

Foto portada: les pancartes al CAP Merinals, aquest dilluns al matí. Autor: David B.